Ένας χρόνος μετά

Ένας χρόνος μετά! Τι περίεργο. Ένας χρόνος χωρίς εκείνον, χωρίς τα κοινά μας όνειρα, χωρίς την ζωή ΜΑΣ.
Όλα τόσο διαφορετικά .
Πριν ένα χρόνο ξημερώματα χτύπησε το τηλέφωνο.Ήρθαν τα πάνω κάτω και εγώ κοκαλωμένη να προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε και πως συνεχίζω. Βρίζοντας και καταριώντας την μοίρα και με ένα θυμό που ακόμα και σήμερα υπάρχει κάπου μέσα μου.

Πέρασε κόσμος και κοσμάκης εκείνο το διάστημα για να με στηρίξουν, να μου συμπαρασταθούν γιατί έτσι έπρεπε , γιατί απλώς τον ήξεραν και αυτόν και εμένα ,γιατί δεν το πίστευαν . Κάθε καρυδιάς καρύδι εμφανίστηκε εκείνο το διάστημα και όπως ήρθαν οι περισσότεροι έφυγαν.

Και έμεινα μόνη να παλεύω , να χτυπιέμαι , να καταρρέω. Μια περίοδος μαύρη με πολλές μαύρες σκέψεις που ακόμα και τώρα τρέμω  ότι κάποτε σκέφτηκα τέτοια πράγματα. Έπεσα πολύ χαμηλά βρήκα πάτο και έσφιξα τα δόντια μου και ξανασηκώθηκα. Σκύλιασα και είπα πως δεν θα κάνω το χατήρι σε αυτόν που έπαιξε με τη ζωή μου και την έκανε σκατά. ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΖΉΣΩ και το πήρα χαμπάρι ευτυχώς για μένα νωρίς.

Βέβαια σε πολλούς δεν χτύπησε και πολύ καλά αλλά έχω έχω άλλα σχέδια για μένα.
Βίωσα και συνεχίζω να βιώνω στο πετσί μου όλα τα καλά της χηρείας και του μονογονέα από τον ρατσισμό μέχρι της τρέλα του ελληνικού κράτους .

Μέσα σε αυτόν τον χρόνο όμως γνώρισα νέους ανθρώπους και κάποιοι είναι πλέον φίλοι με όλη την σημασία της λέξεως κάποιοι αποδείχτηκαν φίλοι και κάποιοι άλλοι αποδείχτηκαν λίγοι. Γνώρισα μια νέα Αντιγόνη και πόσο μεγάλη διάθεση για ζωή έχω , πόσο σκληρή μπορώ να είμαι – αυτό δεν είναι πάντα καλό – και τελευταία συνειδητοποίησα πόσο αισιόδοξη είμαι και αυτό το χρωστάω σε έναν άνθρωπο που χαμογελάει συνέχεια παρά τα όσα του έτυχαν. Ναι για σένα το λέω!!!

Ένας χρόνος μετά με στήριγμα το τζιτζίκι μου που αν δεν υπήρχε δεν ξέρω τι θα έκανα και εγώ, συνεχίζουμε να προχωράμε και κοιτάμε μπροστά.

Ένας κύκλος έκλεισε και τυπικά και έχει ανοίξει η πόρτα για έναν νέο. Ξέρω ότι τα πράγματα δεν θα είναι ρόδινα αλλά δεν με πειράζει εγώ προχωράω με άλλη διάθεση. Είμαι σίγουρη ότι σε πολλούς δεν θα αρέσει γιατί είναι νωρίς , γιατί δεν πρέπει γιατί , γιατί ,γιατί…..
Αλλά τι να κάνουμε «σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε«.

Η ζωή τρέχει και μαζί της θα τρέξω και εγώ.

error: Content is protected !!