Μια αγορομάνα εκπαιδεύεται #2 ή αλλιώς βρωμυλίστικες υποθέσεις


Η εκπαίδευσή μου ως αγορομάνα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.
Και τονίζω η δική μου εκπαίδευση όχι του τζιτζικιού.

Το τζιτζίκι σε γενικές γραμμές μέχρι στιγμής δεν είχε επιδείξει καθαρά αγορίστικες συμπεριφορές που να με ξενίζουν ιδιαίτερα ή να με προϊδεάζουν τι μέλλει γενέσθαι εκτός από τα θέματα φυσιολογίας στα οποία έχω αναφερθεί.

Πλησιάζοντας βέβαια  στα τέσσερα αρχίζω και βλέπω το μωράκι ή το παιδάκι να μετασχηματίζεται σε ένα  αγοράκι ή καλύτερα σε ένα μικρό αντράκι. Τον κοιτάω και πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω πως μεγαλώνει και πως αλλάζει συμπεριφορές. Φαντάζομαι όλες οι μαμάδες το έχουμε αυτό .

Και ως πλέον μικρό αντράκι έχει τις δικές του θέσεις και απόψεις.
Τα αγοράκια ως γνωστόν είναι λίγο πιο ζωηρά από τα κοριτσάκια χοροπηδάνε όλοι την ώρα και βέβαια ιδρώνουν ακατάπαυστα.Χοροπήδημα, τρέξιμο και ατελείωτος ιδρώτας.
Και βέβαια σερνόμαστε και κυλιόμαστε στα πατώματα  για τον οποιοδήποτε λόγο. Και  τρελή περιέργεια τι μπορεί να είναι αυτό που έχει πέσει στο πάτωμα ή στο πεζοδρόμιο και φυσικά να το πιάσουμε και να το περιεργαστούμε.Μπλιάξ εντελώς βρωμυλιές.

Και φτάνει το βράδυ και λες τι πιο φυσικό να κάνει ένα μπάνιο για να φύγει όλη αυτή μπίχλα και η ιδρωτίλα και να χαλαρώσουμε με ένα μπάνιο! Λέω εγώ τώρα η μάνα με το δικό μου το μυαλό.Αμ δεν σφάξανε καλή μου!

Από εκεί που τρελαινόταν να κάνει μπάνιο και καθόταν με τις ώρες στο μπάνιο σαν βατραχάκι, έχει αρχίσει η μετάλλαξη. Και να φανταστείτε με ενοχλούσε κιόλας που το μπάνιο γινόταν κάτι σαν λίμνη με τα πλατσουρίσματά του.Τώρα μάνα κάτσε με την βρώμα.

Για να πλένουμε χέρια και  δόντια πρέπει να τον κυνηγήσω  αλλά για να κάνουμε μπάνιο και να ξεβρομίσουμε εκεί τα έχω βρει πολύ σκούρα. Τι σκούρα δηλαδή μαύρα και άραχνα.Βρε καλό μου να κάνουμε μπάνιο να είσαι καθαρός , να μην μυρίζεις και λοιπά πέφτουν στο κενό. Να κουβαλάω όλα τα παιχνίδια του στο μπάνιο τίποτα.Πιο παλιά έπιανε το να είσαι καθαρός και να μην μυρίζεις. Τώρα λέγε ότι θέλεις μάνα και απλώς παίρνω την αφοπλιστική απάντηση:

«Δεν θέλω να κάνω μπάνιο»  

Και όχι απλώς το λέει, το υποστηρίζει και με πάθος.Και η πλάκα είναι όπως όταν τον καταφέρω να κάνουμε μπάνιο  ευχαριστιέται να πλένεται και καλά μόνος και να μου δείχνει ότι τα καταφέρνει.

Αλλά η ωραιοπάθεια παραμένει. Δεν θέλουμε να φοράμε δεύτερη μέρα την ίδια μπλούζα  ή το παντελόνι γιατί λερώθηκαν και βέβαια έχουμε ερωτήσεις του τύπου «Μαμά είμαι όμορφος με αυτήν μπλούζα ή κοίτα μαμά πως κάνω τα μαλλιά μου. »

Διχασμένη προσωπικότητα λέμε!

Και έπεται συνέχεια στην εκπαίδευσή μου!

error: Content is protected !!