Μυστικά και ψέματα – μια ψεύτικη ζωή

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

Τελικά αυτό ήταν η παντρεμένη ζωή μου . Ψέματα, ψέματα , ψέματα . Το μόνο αληθινό που υπήρξε είναι το τζιτζίκι.Ακόμα και συναισθήματα , η αγάπη , τα όνειρα, όλη η κοινή πορεία  αρχίζουν πλέουν και ξεφτίζουν και να γκρεμίζονται όλα μέσα από μυστικά και από ψέματα που υπήρχαν τόσα χρόνια .

Ουδέν κρυπτόν από τον ήλιο ή καλύτερα ουδέν κρυπτόν από τον θάνατο.

Τελικά όπως φαίνεται ο θάνατος είναι πολύ περίεργο πράγμα.Εκτός από τη απώλεια έχει την ικανότητα να σου φανερώσει πράγματα καλά κρυμμένα που υπήρχαν στη ζωή του άλλου.

Μια δεύτερη ζωή καλά κρυμμένη αρχίζει και βγαίνει στην φόρα,ένας τρόπος ζωής που ήταν καλά κρυμμένος και καμουφλαρισμένος.

Το πρώτο μεγάλο σοκ ο θάνατος . Γι’ αυτό δεν υπάρχει συζήτηση ,από μόνο του σε τσακίζει.Και αρχίζεις και ψάχνεις τι υπάρχει και πως προχωράς. Και ένα κουβάρι αρχίζει και ξετυλίγεται. Στην αρχή μαθαίνεις λίγα  πράγματα που ναι μεν δεν ήξερες , που είχαν αποσιωπηθεί αλλά που ευτυχώς δεν ήταν και πολύ σημαντικά ώστε να σου ανατρέψουν την ζωή. Τα προσπερνάς και λες απλώς ότι μικρά ψέματα ήταν, τα δικαιολογείς και πας παρακάτω.Ότι έγινε,έγινε.

Και προχωράς και παλεύεις και αρχίζεις και βάζεις σε μια τάξη την ζωή σου. Και σαν να αρχίζουν και πηγαίνουν όλα καλά και αρχίζεις και κάνεις όνειρα,και αρχίζεις και περιμένεις πράγματα,το μοιραίο ξαναχτυπά. ‘Οχι όμως με την μορφή του θανάτου αλλά με αποκαλύψεις που με ένα μπαμ βγήκαν ξαφνικά στη φόρα.

Τα φιρμάνια με χρέη άρχισαν να έρχονται. Χρέη που  θεωρητικά δεν υπήρχαν, που όλα ήταν τακτοποιημένα, που όλα ήταν πληρωμένα. Και ανακαλύπτω ξαφνικά πως πολύ απλά «βγαίναν» λεφτά από το σπίτι και πηγαίναν που; Καλή ερώτηση. Μήπως να καλύψουν άλλα χρέη που ακόμα δεν ξέρω ή μήπως να τσοντάρουν σε άλλους ;( λες και εμάς μας τρέχαν από τα μπατζάκια μας). Το μόνα όπως φαίνεται  τακτοποιημένα ήταν τα καλά κρυμμένα μυστικά και τα ψέματα που κυριάρχησαν στην έγγαμη ζωή μου.

Όλα γκρεμίστηκαν μέσα σε μια στιγμή ανοίγοντας ένα φάκελο που πίστευα ότι θα ήταν για καλό αλλά τελικά εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι.Ένας φάκελος που είχε τη δύναμη να γκρεμίσει έναν γάμο – έστω και μετά θάνατον – και να ανατρέψει την εικόνα που είχα για το έτερον ήμισυ.

Γιατί άλλο να μην λες την αλήθεια για κάποια ζητήματα που και σε αυτή την περίπτωση είναι χοντρό θεματάκι και άλλο να λες ψέματα επί σειρά ετών για θέματα οικονομικά και για την δουλειά.

Όπως φαίνεται ο θάνατος ήταν μια καλή ευκαιρία για γνωρίσω ποιος πραγματικά ήταν ο άνθρωπος που παντρεύτηκα . Γιατί εξίσου ψεύτικα μπορεί να ήταν και συναισθήματα του για εμένα και γενικά ο γάμος μας. Ποιος μπορεί πλέον να με κάνει να πιστέψω το αντίθετο!

Εις αναμονή και άλλων αποκαλύψεων γιατί πλέον δεν έχω καμία αυταπάτη ότι θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις. Ένα νέο έργο,παλιάς παραγωγής, ξεκίνησε να προβάλεται.

error: Content is protected !!