Περί αλλεργιών και δερματικών

Από πέρσι τον χειμώνα ταλαιπωρούμασταν με διάφορα αλλεργικά, δερματικά, βρογχοσπασμούς και τα συναφή.Πλακωμένοι στα εισπνεόμενα και στις κρέμες βρίσκαμε λύση τουλάχιστον για λίγο διάστημα. Και είχαμε βγάλει και διάγνωση ότι ήμασταν αλλεργικοί όπως όλα τα παιδάκια πλέον.

Πορεύτηκα για λίγο με αυτή την λύση αλλά συνέχιζε να με τρώει το θέμα των αλλεργιών και βέβαια με εκνεύριζε πολύ τα τόσα φάρμακα που έπρεπε να παίρνει ο μικρός. Πριν φύγουμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές σκέφτηκα να ξεκινήσω ομοιοπαθητική στον μικρό μήπως και δούμε άσπρη μέρα.Δεν ξέρω αν ήταν η ομοιοπαθητική που έκανε δουλειά ή η θάλασσα πάντως το καλοκαίρι ήμασταν πολύ καλά.

Και ήρθε ο Σεπτέμβρης με τα σχολεία. Και άρχισε πάλι σιγά σιγά η πτώση. Κάτι μύξες εδώ, κάτι βηχαλάκια εκεί και όσο πήγαινε και χειροτέρευε το τζιτζίκι. Η ομοιοπαθητική δεν βοήθησε αν και θέλει πολύ χρόνο να έχει αποτελέσματα.

Πήρα την απόφαση να επισκεφτούμε πνευμονολόγο.Μας έδωσε να κάνουμε και άλλα RAST μέχρι και για κατσαρίδες κάναμε μήπως βρούμε σε τι είναι αλλεργικός αλλά δεν έδειξαν τίποτα. Οπότε φύγαμε με το γνωστό πακετάκι με τα εισπνεόμενα, αντισταμινικά και τα λοιπά.

Και βέβαια πάλι δεν έφυγα από τον γιατρό ανακουφισμένη με την διάγνωση. Δεν μπορώ να το χωνέψω ότι σχεδόν όλα τα παιδιά είναι αλλεργικά, ασθματικά, με ατοπική δερματίτιδα και πρέπει να παίρνουν συνεχώς τόσα φάρμακα άσχετα αν λένε οι γιατροί ότι είναι ακίνδυνα ( Υπάρχει φάρμακο ακίνδυνο ειδικά όταν το παίρνεις πολύ καιρό;)

Επιμένω λοιπόν και ψάχνω και βρίσκω άλλον αλλεργιολόγο. Εκεί λοιπόν είδαμε διαφορά.Άκουσα για πρώτη φορά άλλα πράγματα που κατέρριψαν με μιας όσα μου έλεγαν τόσο καιρό. Καταρχήν η ατοπική δερματίτιδα που είχαμε είναι κάτι κληρονομικό – είναι γραμμένο στο DNA του τζιτζικιού που προέρχεται από εμάς. Τα ατοπικά παιδιά δεν σημαίνει ότι είναι και αλλεργικά αλλά υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν αλλεργικά.Και αυτό γιατί η φλεγμονή του δέρματος αφήνει απροστάτευτο τον οργανισμό και μπορεί να εισχωρήσουν διάφορα μικρο σωματίδια που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και ο οργανισμός να το αναγνωρίσει σαν απειλή και τότε γίνεσαι αλλεργικός στο συγκεκριμένο.Οπότε προσέχουμε το δέρμα μας να είναι πάντα ενυδατωμένο. Και επιτέλους μας συνέστησε μια κρέμα που πραγματικά κάνει δουλειά!

Όσον αφορά τον βήχα, αυτό που έχουμε είναι αλλεργικό άσθμα μεταλοιμώδους νόσου. – νέος όρος.
Τι είναι λοιπόν. Ο μικρός έχει μια ευαισθησία στο αναπνευστικό. Οπότε κάνουμε πιο εύκολα βήχα και μύξες. Ο κάθε ιός μένει στον οργανισμό  4-6 εβδομάδες. Με το που ξεκινάει ο βήχας εμείς πλακωνόμασταν στα φάρμακα. Μέτα την 4 μέρα βλέπαμε βελτίωση και με το που τα σταματούσαμε  μέσα σε 3-4 μέρες πάλι τα ίδια γιατί μας «έβρισκε» νέος ιός. Την όλη κατάσταση βέβαια επιδεινώνει και το χάλι και της ατμόσφαιρας και η υγρασία.

Αυτό που ήθελε σε πρώτη φάση να διαπιστώσει  ο γιατρός ήταν αν ο μικρός έχει άσθμα ή όχι. Και επειδή είναι μικρός για σπειρομέτρηση το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν όταν τον έπιανε πάλι κρίση βήχα θα του έδινα το εισπνεόμενο. Αν μέσα σε μισή ώρα ο βήχας βελτιωνόταν δραματικά θα μιλούσαμε για άσθμα .Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να είμαστε αναγκαστικά με κορτιζονούχα εισπνεόμενα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ξεκινήσαμε με ένα φάρμακο που είναι βρογχοδιασταλτικό και κυκλοφορεί και σε σκόνη και σε χαπάκια. Μετά από 15 μέρες περίπου μας ήρθε και η ίωση και ξεκίνησε ο βήχας και μαζί του ξεκινήσαμε και εισπνεόμενο. Μέσα σε μιάμιση μέρα είχε σταματήσει ο βήχας. Ευτυχώς δεν έχουμε άσθμα.Το περάσαμε στο φτερό . Επίσης πριν από μερικές μέρες είχαμε πάλι βήχα και πάλι το περάσαμε εντελώς στο φτερό.

Όπως φαίνεται το «σύστημα» δούλεψε και μειώσαμε δραστικά τις ποσότητες των φαρμάκων.
Δεν ξέρω παρακάτω τι θα γίνει αλλά βγάζω το καπέλο στον γιατρό για τα εξής: Ήμασταν στο ιατρείο του για δύο ώρες με το ρολόι και μου εξηγούσε περί αλλεργιών χωρίς να βαριέται.Είναι ο πρώτος γιατρός που παραδέχεται ότι όταν η επιστήμη δεν γνωρίζει τα βαφτίζει όλα «αλλεργίες» και «ατοπίες» και πλακωνόμαστε στα φάρμακα εντελώς μπακαλίστικα και όποιο «πιάσει».

Όποτε γονείς το νου σας. Πάντα σε επαγρύπνηση και πολύ ψάξιμο.

Τα παραπάνω ισχύουν μόνο για την δική μας περίπτωση και δεν είναι ιατρικές οδηγίες αλλά ένα έναυσμα για ψάξιμο .

error: Content is protected !!