Περί αλλεργιών

Αφού πέρασε το πρώτο σοκ όταν μάθαμε ότι είμαστε αλλεργικοί – το  σοκ το έπαθα εγώ δηλαδή, το δικό μου το παιδί αλλεργικό; – ήρθε η ώρα της μαμάς να το ψάξει να δούμε τι γίνεται. Γιατί καλά τα λέει ο γιατρός αλλά αν και η μαμά δεν γίνει ιατρός δεν ισχύει τίποτα.

Ψάξιμο , διάβασμα ιντερνετικό και ακούς και τον γιατρό τι σου λέει. Και αρχίζεις βέβαια και τα παίρνεις εντελώς στο κρανίο όταν σου λένε ότι τα τόσα αντισταμινικά και τα εισπνεόμενα είναι ακίνδυνα. Υπάρχει ακίνδυνο φάρμακο; Πλάκα μας κάνουν;

Αφού πήραμε τα κλασικά εισπvεόμενα και αντισταμινικά και αφού την ψώνισε η μαμά αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία στην ομοιοπαθητική. Ξεκινήσαμε ωραία και καλά φουντώσαμε- σημάδι ότι αντιδρά θετικά ο οργανισμός στην ομοιοπαθητική και πορευτήκαμε όλο το καλοκαίρι μια χαρά. Παρεμπιπτόντως ακριβό το «αστείο» της ομοιοπαθητικής γιατί την επίσκεψη την χρεώνουν διπλάσια από τους άλλους γιατρούς.  Βέβαια ήμασταν και συνέχεια στην θάλασσα και κάναμε τα μπάνια μας και ως δια μαγείας όλα τα αλλεργικά μας πέρασαν. Ούτε βήχας, ούτε μύξες, ούτε δερματικά και φαγούρες.

Και έφτασε ο Σεπτέμβρης.Και άρχισε σιγά σιγά η πτώση. Λίγο μύξες , λίγο βήχας κάτι δερματικά πάλι.Δυστυχώς η ομοιοπαθητική δεν βοήθησε ίσως δεν έδωσα και τον απαιτούμενο χρόνο . Αλλά δεν μπορούσα να περιμένω άλλο, τα συμπτώματα όλο και πιο έντονα.

Ξανά σε γιατρό και ξανά στα ίδια εισπνεόμενα και αντισταμινικά. Εξετάσεις αίματος μήπως βρούμε κάποια αλλεργία, αλλά όλες καθαρές.

Και ξαφνικά ακούς ότι σχεδόν όλα τα παιδάκια έχουν τέτοια προβλήματα. Μα τι γίνεται, τι σόι αλλεργίες είναι αυτές; Όλα τα παιδάκια με εισπνεόμενα και κορτιζονούχα; Κάτι δεν πάει καλά δεν μπορεί. Πριν μερικά χρόνια την λέξη αλλεργία δεν την άκουγες και φυσικά δεν άκουγες ούτε για εισπνεόμενα ούτε για κορτιζόνες σε παιδιά.

Τι φταίει τελικά; Η διατροφή μας, η ατμόσφαιρα, ο τρόπος ζωής μας; Και τελικά υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε;

 

error: Content is protected !!