Πως μπορεί η μονογονεϊκότητα να σου αλλάξει την ζωή θετικά

Είχα γράψει και παλαιότερα για τον κοινωνικό αποκλεισμό που τις περισσότερες φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι εμείς οι μονογονείς. Από την στιγμή που θα γίνεις μονογονέας οι μέχρι τότε φίλοι και γνωστοί θα αρχίζουν σιγά σιγά και φεύγουν,να απομακρύνονται μέχρι που κάποια στιγμή ίσως να εξαφανιστούν και τελείως ή στην καλύτερη να υπάρχει μια τυπική τηλεφωνική επικοινωνία για χρόνια πολλά.Αντίστοιχα και οι συγγενείς του «άλλου»,  τις περισσότερες φορές με μαθηματική ακρίβεια εξαφανίζονται.

Η διαφορετικότητα πάντα ενοχλεί όπως ενοχλεί πολύ και η διαφορετική αντιμετώπιση που πλέον έχουμε όλοι οι μονογονείς για την ζωή .

Από εκεί λοιπόν που έχεις ένα κύκλο ανθρώπων, που είχες μια επικοινωνία, που μπορούσες να μιλήσεις με κάποιον ή να σε βοηθήσει κάποιος, μένεις μόνος να ατενίζεις τον ορίζοντα.Και δεν σου φτάνει που έχεις να αντιμετωπίσεις μια σκληρή καθημερινότητα, έχεις να αντιμετωπίσεις πλέον και την απόρριψη όσων σε περιτριγύριζαν και πληγώνεσαι και άλλο.

Αν μετακόμιζες σε άλλη πόλη ή σε άλλη χώρα όμως δεν θα προσπαθούσες να δημιουργήσεις νέους φίλους; Κάπως έτσι μπορεί να λειτουργήσει και η μονογονεϊκότητα στο μυαλό μας.Σαν μια μετακόμιση σε άλλο τόπο.Μια τέτοια προσέγγιση έχει και τα θετικά της.Ανάλογα πως θέλουμε να το δούμε.

Αναγκαστικά πρέπει να δημιουργήσεις νέο κύκλο.Πρέπει να το κάνεις γιατί μόνος ούτε και στον παράδεισο δεν κάθεσαι.Από εκεί που έχεις επαναπαυθεί στην ζωή σου και είναι όλα τακτοποιημένα αναγκάζεσαι να αρχίσεις πάλι από την αρχή.Πρέπει να δημιουργήσεις νέο κύκλο με ανθρώπους που μπορούν να σε καταλάβουν, που μπορείς να περάσεις καλά μαζί τους και να σε στηρίξουν.Νέοι άνθρωποι μπαίνουν στην ζωή μας με νέες σκέψεις και νέους τρόπους ζωής.
Αξία ανεκτίμητη!

Φανταστείτε πόσα βαρετά ή εκνευριστικά Σαββατοκύριακα ή γιορτές περάσατε με συγγενείς ή με γνωστούς γιατί έτσι έπρεπε. Όλα αυτά παρελθόν πια, γιατί ο χρόνος μας είναι πολύτιμος και δεν έχουμε την πολυτέλεια να τον ξοδεύουμε σε ανούσιες και δήθεν συγκεντρώσεις. Και στην τελική πλέον δεν υπάρχουν τέτοιες υποχρεώσεις γιατί πολύ απλά οι περισσότερο από αυτούς στους οποίους πηγαίναμε  δεν υπάρχουν πλέον στην ζωή μας.Κέρδος τεράστιο!

Έχουμε την πολυτέλεια να δημιουργήσουμε τις δικές μας ρουτίνες και τις δικές μας παραδόσεις . Δεν χρειάζεται ντε και καλά τις γιορτές να τις περνάω κάθε χρόνο με τους ίδιους και τους ίδιους ή να τρώω κάθε Κυριακή το ψητό κοτόπουλο ακριβώς στις δύο το μεσημέρι. Θέλω αλλαγές και η μονογονεϊκότητα μου δίνει αυτή την ελευθερία κινήσεων.

Αρχίζεις και «ψάχνεσαι» για το τι συμβαίνει γύρω σου, στην πόλη σου γιατί έχεις και εκείνα τα Σαββατοκύριακα που κάτι πρέπει να κάνεις με το παιδί σου εκτός από το κάθεσαι στο σπίτι και να μιζεριάζεις.Και ανακαλύπτεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που είτε  τα είχες ξεχάσει ή δεν τα είχες δει ποτέ.Γίνεσαι τουρίστας στην πόλη σου κανονικά!

Είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε να ζούμε. Όχι ότι είναι εύκολο αλλά μπορεί να γίνει.
Αρκεί να θέλουμε και εμείς να δούμε την ζωή λίγο πιο θετικά.

Inventive mommy
 via

error: Content is protected !!