Πως να επανεκινήσεις την ζωή σου

Inventive mommy

Το παρακάτω κείμενο το διάβασα στο site της Άννα Δρούσα http://www.boro.gr και μπορώ να πω ότι είναι ένας καλός οδηγός για ένα Restart στην ζωή μας.


Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά όταν θέλουμε να πατήσουμε το delete  και να ξαναξεκινήσουμε. θα πρέπει πρώτα να είμαστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά. Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε αυτή την αλλαγή

1. Αφήστε πίσω το παρελθόν
Αν κοιτάτε συνέχεια πίσω δεν θα καταφέρετε ποτέ να κοιτάξετε μπροστά. Αποδεχτείτε ότι έχετε κάνει κάποια λάθη στο παρελθόν αλλά αυτά έχουν τελειώσει. Αυτά τα λάθη σας έχουν φτάσει όπου έχετε φτάσει και τώρα συγκεντρωμένοι θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα καινούριο μέλλον . Σας ανοίγετε μπροστά σας μια νέα ευκαιρία να διορθώσετε τα κακώς κείμενα και να κάνετε κάτι άλλο από την αρχή.

2. Αφοσιωθείτε στους στόχους σας.
Αν δεν είστε αφοσιωμένοι στη νέα αρχή που θέλετε να κάνετε παρά το αναβάλετε και κάνετε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, η νέα αρχή δεν θα έρθει ποτέ.

3. Δείτε τι πραγματικά θέλετε
Μπορεί να ακούγετε εύκολο αλλά πολλοί ξεχνούνε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουν και ξεκινάνε να κάνουν κάτι που είτε δεν τους εκφράζει είτε κάτι που είναι απλά κοινωνικά αποδεκτό. Σκοπός είναι να κάνετε κάτι που πραγματικά σας αρέσει , νιώθετε απολύτως άνετα με αυτό και είναι διασκεδαστικό για εσάς!
 
4. Forget About Perfection
Μην προσπαθείτε πολύ προκειμένου να πετύχετε την τελειότητα. Κανείς δεν είναι τέλειος, όπως και τίποτα δεν είναι τέλειο στη ζωή, απλά κάντε αυτό που θέλετε όπως εσείς θέλετε.

5. Απαλλαγείτε από τον αρνητισμό στη ζωή σας.
Διώξτε τους αρνητικούς ανθρώπους ή μια συνήθεια που σας «έριχνε» ψυχολογικά. Δεν έχουν καμία θέση στη ζωή σας και σας εμποδίζουν από το να ξανά-ξεκινήσετε.

Ειδικά στο τελευταίο δώστε μεγάλη βαρύτητα. Όσο περισσότερα αρνητικά μας περιβάλουν  τόσο μας κρατάνε «πίσω» στην ζωή και δεν μας αφήνουν να δούμε την θετική της πλευρά.

Εγώ θα προσθέσω ακόμα ένα πολύ βασικό.

Αποδεχτείτε την κατάστασή σας και τον εαυτό σας. Αυτό ίσως είναι το δυσκολότερο γιατί πρέπει να δείτε πραγματικά τι έχει συμβεί στην ζωή σας και να συμφιλιωθείτε με τον εαυτό σας.Κοιτάξτε τον εαυτό στον καθρέφτη και αποδεχτείτε τον. Μόνο τότε μπορείτε να προχωρήσετε παρακάτω.

Και μην ξεχνάτε. Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά η ζωή σας δεν αξίζει κάτι καλύτερο?

error: Content is protected !!