Σταφυλόκοκκος στο δέρμα

Μαζί με τα πρωτοβρόχια και την υγρασία αρχίσαμε τα σούρτα φέρτα στους γιατρούς. ‘Η μάλλον για να ακριβολογώ εγώ άρχισα τα σούρτα φέρτα . Ευτυχώς ο μικρός ακόμα κρατάει, φτου να μην μας ματιάξω.

Ξεκίνησε με ένα κόψιμο από ξυραφάκι και με λίγο φαγούρα μαζί  τον τσάκωσα τον σταφυλόκοκκο. Στην αρχή δεν έδωσα και πολύ σημασία αλλά κάπου στην τρίτη μέρα άρχισα να παρατηρώ ότι αντί να υποχωρεί το κόψιμο σαν να μεγάλωνε λίγο,είχα φαγούρα και ήταν  κόκκινο και  φουσκωμένο γύρω από την πληγή.

Αμέσως υποψιάστηκα γιατί και πέρσι τέτοια εποχή είχα κολλήσει σταφυλόκοκκο. Είπα να το παλέψω λίγο μόνη μου. Έβαζα 3 φορές την ημέρα Betadine και ένα άλλο  αντισηπτικό. Και εκεί που μου φάνηκε ότι θα την γλίτωνα  δυστυχώς το Σαββατοκύριακο που πέρασε είδα ότι άρχισε να μεγαλώνει σε έκταση και να γίνεται πιο κόκκινο.

Οπότε ραντεβού με δερματολόγο στα γρήγορα. Και έχουμε και λέμε: αντιβίωση δύο φορές την ημέρα , αντιβιοτική κρέμα, Betadine, και ακόμα μια αντισηπτική κρέμα. Αυτά όλα για διάστημα έξι ημερών και βλέπουμε.

Το κακό με το σταφυλόκοκκο είναι ότι είναι μεταδοτικός. Δηλαδή αν ακουμπήσω σεντόνι ή πετσέτα και στην συνέχεια κάποιος άλλος ακουμπήσει και έχει κάποιο σπυράκι ή κάποια πληγή στο σημείο που ήρθε σε επαφή, τον τσάκωσε και αυτός. Αλλαγή επομένως σεντόνια,πυτζάμες,παντελόνια, πετσέτες που χρησιμοποιώ κάθε 2 μέρες.
Και βέβαια μεγάλη προσοχή να μην ακουμπήσει ο μικρός πουθενά και κολλήσει. Βέβαια η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη που σημαίνει να έχω πάντα χέρια πλυμένα. Έχω τρελαθεί στα αντισηπτικά.

Και το καλάθι με τα άπλυτα μεγαλώνει και να θέλεις να βάλεις πλυντήριο που να στεγνώσουν τα ρούχα με αυτόν τον καιρό!

Γενικά ο σταφυλόκοκκος υπάρχει στον οργανισμό μας και κάποιες στιγμές βρίσκει τις κατάλληλες συνθήκες και προκαλεί το δερματικό πρόβλημα.Ένα σπυράκι,ένα μικρό κοψιματάκι μπορεί να είναι η αρχή για την μόλυνση. Επομένως μεγάλη προσοχή γιατί όπως άκουσα υπάρχει έξαρση.
(Εδώ και 2 χρόνια όλες οι νόσοι έχουν έξαρση τι γίνετε άραγε;)

Το μόνο που σώζει επομένως είναι καλό πλύσιμο των χεριών.

Άντε με τις υγείες μου και καλή αρχή με πάσης φύσεως αρρώστιες έτσι για να θυμηθούμε ότι δεν είμαστε πια στο καλοκαίρι.

error: Content is protected !!