Συμβιβασμοί και βολέματα

Ξεκινάς την ζωή σου και στην αρχή μπορεί να αρκείσαι να κάνεις ότι θέλουν οι άλλοι και δη γονείς και ο κοινωνικός περίγυρος όπως το λένε – γιατί δεν σε παίρνει να κάνεις και αλλιώς , εξαρτάσαι από άλλους –  με μια ίσως δόση από τα δικά σου θέλω.

Και πορεύεσαι κάπως έτσι στην ζωή αλλά αυτά τα θέλω σου πάντα υπάρχουν εκεί στο βάθος και απλώς περιμένουν κατάλληλη στιγμή για να βγουν. Και μεγαλώνεις μέσα σε μια κοινωνία που μόνιμα σου υποδεικνύει ότι πρέπει να λειτουργείς και να συμβιβαστείς με τους δικούς της κανόνες και τα πρέπει.Αν διαφέρεις έστω και λίγο, είσαι ο απόκληρος,είσαι περίεργο ον,δεν μπορoύν να καταλάβουν οι άλλοι τα θέλω σου σου,τις διεκδικήσεις σου,τις ανάγκες σου.

» Μα γιατί το κάνεις αυτό, δεν είναι σωστό , τι θα πουν οι άλλοι;» 


Έτσι λειτουργεί τις περισσότερες φορές και η ζωή μιας γυναίκας που στα δύσκολα ,βλέπε το δικό μου παράδειγμα, δεν το βάζει κάτω, γίνεται ο άντρας της ζωής της και  με σηκωμένο το κεφάλι διεκδικεί το αυτονόητο. Μια ζωή, τα όνειρά μου, τα θέλω μου και τα πάθη μου. Ναι ακόμα και αυτά τα διεκδικώ γιατί είναι δικά μου γιατί είναι κομμάτι μου , γιατί με κάνουν να ζω έντονα κάθε στιγμή , να ΖΩ. Γιατί έτσι μου αρέσει να ζω γιατί αυτή είμαι εγώ, γιατί αναγκάστηκα να γίνω έτσι.

Όσοι πλησιάζουν στην αρχή εντυπωσιάζονται από αυτόν ακριβώς τον τρόπο που λειτουργείς, από τον τσαμπουκά που βγάζεις , που πάνω από όλα βάζεις την δική σου ζωή και όχι το τι θα πει ο κόσμος. Είναι σαν τις πεταλούδες που τις ελκύει το φως.
Γουστάρεις κάτι το κάνεις , δεν γουστάρεις δεν το κάνεις. Το κάτσε να το σκεφτούμε λίγο γιατί θα ενοχλήσει και κάτσε να το ψάξουμε λιγάκι δεν υπάρχουν ή περίμενε τι θα τύχει Από το πολύ ανακάτεμα της σούπας στο τέλος το «φαγητό» γίνεται  νερόβραστο.Κα βέβαια μετά από λίγο οι περισσότεροι φεύγουν γιατί φοβούνται μήπως και αυτοί στιγματιστούν ή απλώς φοβούνται το ξεβόλεμα.

Νερόβραστα και συμβιβασμοί δεν χωράνε σε μια τέτοια ζωή. Σου λένε να συμβιβαστείς σε μια ζωούλα και να μην διεκδικείς αυτά που θέλεις για να μην μείνεις μόνος, να μην διαφέρεις.Να βολευτείς για να μη είσαι δαχτυλοδειχτούμενος ούτε εσύ αλλά ούτε και το παιδί σου. Να βρεις κάποιον για να μην είσαι μόνη , για να σου λύνει τα προβλήματα ή για να πληρώνει τους λογαριασμού σου, για έτσι είναι καλύτερα.Για να μεγαλώσει το παιδί σου με έναν πατέρα .

Είναι εύκολο να μπεις σε αυτή την διαδικασία ειδικά όταν σκέφτεσαι τι είναι το καλύτερο για ένα παιδί.  Να έχει έναν πατέρα , να έχει μια οικογένεια στα πρότυπα που θέλει η κοινωνία.Αλλά πόσο να αντέξεις έναν τέτοιο συμβιβασμό; Ένα μήνα, έξι μήνες, ένα χρόνο μετά θα έρθει το ξέσπασμα, η διεκδίκηση. Και αναρωτιούνται όλοι τι έγινε.

Inventive mommy

Κάποιες τέτοιες γυναίκες δεν  ζητάμε να έχουμε σχέση με κάποιον απλώς για την σχέση για να συμβιβαστούμε  ή να βολευτούμε. Είναι το πάθος, ο έρωτας, η αγάπη που αναζητάμε και όχι το βόλεμα.

Δεν αντέχεται εύκολα τέτοια ένταση είναι γνωστό, είναι σαν ένας τυφώνας που σου κατακλύζει την ζωή και σε παρασέρνει.Δεν θα κάτσω να εξηγήσω τι γίνεται παραπέρα ή πως να το ζήσεις. Αν θέλεις,αν αντέχεις,αν μπορείς να ξεβολευτείς από τα σίγουρα έλα μαζί μου.Αλλιώς μην προσπαθείς να με πείσεις ότι το καλύτερο  είναι να συμβιβαστώ στα χλιαρά για να έχω μια τυπική ζωή.

Δεν μπορώ να έχω μια τυπική ζωή γιατί και εγώ η ίδια δεν είναι μια τυπική γυναίκα.

error: Content is protected !!