Τικ τακ ο χρόνος κυλάει

Τικ τακ , τικ τακ ο χρόνος κυλάει. Άλλοτε γρήγορα άλλοτε πολύ αργά – έτσι τουλάχιστον μας φαίνεται.
Είναι το μόνο πράγμα που είναι σταθερό στη ζωή μας , ο χρόνος. Πάντα προσδιοριζόμαστε βάσει αυτού. Γεννιόμαστε και είμαστε μερικών ωρών , ημερών , μηνών , χρόνων, πεθαίνουμε.Το τι κάνουμε έχει να κάνει με μια αλληλουχία γεγονότων που κάναμε εχθές , προχθές , που θα κάνουμε ή που δεν θα κάνουμε.
Αλλά ο χρόνος πάντα εκεί να κυλάει. Τικ τακ. Δεν σταματάει ποτέ,είναι αμείλικτος.
Τικ τακ  τικ τακ ήδη έχουν περάσει μερικά λεπτά από την στιγμή που άρχισα να γράφω αυτό το post.Λεπτά που δεν θα ξαναέρθουν ποτέ.
Έτσι και η ζωή που ουσιαστικά είναι χρόνος. Στιγμές που δεν θα ξαναέρθουν.Ακόμα και ατύχημα , ο θάνατος  ήταν μια χρονική στιγμή .
Υπάρχουν όμως και τα όνειρα και οι ελπίδες για το αύριο.Εκεί θέλουμε, αν μπορούσαμε , να τρέξουμε τον χρόνο πιο γρήγορα. Γινόμαστε ανυπόμονοι και προσπαθούμε να τρέξουμε τον χρόνο αλλά δεν γίνεται.
Αυτός σταθερός δεν αλλάζει.Τικ τακ, μόνο κυλάει.
«Όλα θέλουν τον χρόνο τους και όλα γίνονται στον χρόνο τους»
Πέντε μήνες μετά και προσπαθώ να ζορίσω τον χρόνο να πάει πιο γρήγορα , να φύγω πιο μακρυά από τον συμβάν.Όσο και να προσπαθώ όμως να «τρέξω» πράγματα και καταστάσεις,όσο ανυπόμονη και αν είμαι ο χρόνος δεν αλλάζει. Εκεί σταθερός.
Γίνομαι ανυπόμονη γιατί θέλω να προχωρήσω. Αλλά ο χρόνος έχει άλλα στα μυαλό του.Όπως λένε όλοι πρέπει να δώσω χρόνο στον εαυτό μου για να ξεπεράσω ότι έγινε , για να συνέλθω.
Και ο χρόνος όμως που φεύγει? Αυτός δεν ξαναέρχεται , είναι χαμένος.
Γίνομαι πιο ανυπόμονη και ίσως ζορίζω καταστάσεις. Αλλά θέλω να προχωρήσω.Δυστυχώς όμως μπορώ να προχωρήσω μόνο σύμφωνα με αυτόν – όπως θέλει αυτός.Τελικά αυτό που έχουμε είναι μόνο χρόνος. Χρόνος για εμάς , χρόνος για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, χρόνος για να δημιουργήσουμε , όλα είναι χρόνος.
Τικ τακ τικ τακ περνάει ο χρόνος. Χωρίς ανυπομονησία και πολλές φορές γελώντας ειρωνικά  σε εμένα γιατί ότι και να κάνω αυτός δεν αλλάζει.
error: Content is protected !!