Γάμος για δεύτερη φορά- 5λόγοι για τους οποίους ξαναπαντρευτηκα

Γάμος δεύτερη φορά -5 Λόγοι για τους οποίους ξαναπαντρεύτηκα

Χήρα ετών 41 με ένα ανήλικο παιδί – εγώ – και αφού έχω περάσει της ζωής μου τoν τάραχο αποφασίζω για έναν δεύτερο γάμο. Οι περισσότεροι γύρω μου έχουν την απορία

« Γιατί ξαναπαντρεύεσαι; Δεν σου έφτασε μια φορά;»

Όπως φαίνεται δεν μου έφτασε και είπα να το ξανακάνω. Διαβάστε τους 5 λόγους για τους οποίους ξαναπαντρεύτηκα.

Αλλά είναι κυρίως 5 οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισα να ξαναπαντρευτώ:

  1.  Όπως φαίνεται η πρώτη φορά δεν μου έφτασε. Για να πω την αλήθεια δεν είχα προλάβει να βαρεθώ τον γάμο , δεν έχω άσχημες αναμνήσεις από τον πρώτο γάμο μου , πέρασα καλά αρά γιατί και ο δεύτερος να μην είναι καλός ή ίσως και καλύτερος ; Μήπως θα ζήσω το παραμύθι που λίγο πολύ έχουμε στο μυαλό μας; Είπα να το ρισκάρω. Η ζωή ούτως η άλλως είναι ρίσκο.
  2. Η ζωή δεν είναι κάτι στάσιμο. Προχωράει ή καλύτερα τρέχει και μαζί της τρέχουμε και εμείς προχωράμε ,αλλάζουμε, εξελισσόμαστε. Δεν μπορούμε να μένουμε στάσιμοι επειδή κάτι άσχημο μας έτυχε κάποια στιγμή. Ότι έγινε,έγινε κοιτάμε την ζωή στα μάτια και την χαιρόμαστε χωρίς μιζέριες και μόνιμη κλάψα για το τι πάθαμε.Δεν γίνεται συνεχώς να μας καθορίζει την ζωή ένα γεγονός.Την ζωή την καθορίζουμε εμείς, εμείς επιλέγουμε και εμείς πρέπει να ζήσουμε με τις επιλογές μας. Κλείνουμε παλιούς λογαριασμούς και προχωράμε.
  3. Στην ζωή δεν είμαστε μόνοι. Από την στιγμή που «ξανά μπαίνουμε» στο παιχνίδι και δημιουργούμε σχέσεις με άλλους ανθρώπους δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε μόνο τα δικά μας αισθήματα και θέλω μας αλλά και των άλλων. Στην δική μου περίπτωση το έτερον ήμισυ δεν είχε γευτεί την χαρά του γάμου ( και που να ξερες τι σε περιμένει!!) οπότε είπα να του δώσω αυτή την χαρά.
  4. Καλή η ελευθερία αλλά ένας γάμος προσφέρει σταθερότητα και ηρεμία όσο αφορά τα συναισθηματικά. Ηρεμεί το είναι σου από το κυνήγι της «χαμένης ευτυχίας» και μην μου πείτε ότι δεν είναι έτσι! Και σίγουρα με τον κατάλληλο άνθρωπο μοιράζεσαι τα πάντα. Αυτό είναι η αγάπη μοιράζεσαι και τις ευθύνες και τα προβλήματα – όταν είσαι μόνος είναι πολύ βαρύ φορτίο . Άλλο να έχεις σχέση και να λειτουργείς σαν παντρεμένος και άλλο να ζεις  παντρεμένος.
  5. Και τελευταίο και πολύ βασικό. Λόγω της ύπαρξης ενός παιδιού ο φόβος ήταν σίγουρα μεγαλύτερος. Αλλά ήταν και ο καταλυτικός παράγοντας για αυτήν την απόφαση. Το τζιτζίκι μου θα μπορούσε να έχει μπαμπά αλλά πάνω απ’ όλα είχα την επιλογή να του προσφέρω μια οικογένεια ολοκληρωμένη.

Ο καθένας από εμάς κάνει τις επιλογές του και πρέπει να τις υποστηρίξει και να ζήσει με αυτές. Προσωπικά πιστεύω ότι καλύτερα να μετανιώσουμε για κάτι που κάναμε παρά για κάτι που δεν κάναμε. Και κυριότερο όλων εμείς επιλέγουμε πως θέλουμε να πορευτούμε και πως να ζήσουμε την ζωή μας. Κανένας άλλος.

error: Content is protected !!