7 δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά εκτός σπιτιού

Η άνοιξη έχει έρθει για τα καλά  ή σχεδόν. Ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερος και πιο ζεστός. Ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε τις όμορφες μέρες και να κάνουμε κάτι διαφορετικό με παιδιά μας. Σας προτείνω 7 δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε μαζί με τα παιδιά εκτός σπιτιού.

Εάν ο καιρός το επιτρέπει βγείτε εκτός σπιτιού.

Επισκεφθείτε ένα πάρκο. Μια βόλτα στο κοντινό πάρκο είναι η καλύτερη εκτόνωση για όλη την οικογένεια. Πάρτε μαζί και το ποδήλατο σας ή την μπάλα σας και απολαύστε στιγμές παιχνιδιού.

7 δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά εκτός σπιτιού7 δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά εκτός σπιτιού

Πάρτε μέρος σε εθελοντικές ομάδες.Υπάρχει κάποια εθελοντική ομάδα κοντά σας; Πάρτε μέρος σε διάφορες δράσεις και μάθετε στα παιδιά σας την αξία της προσφοράς.

Επισκεφθείτε ένα μουσείο ή ένα ιστορικό μνημείο. Δείξτε στα παιδιά τα μνημεία της περιοχής σας μιλήστε για αυτά. Βοηθήστε τα παιδιά να μάθουν την ιστορία τους τόπου σας.

Πάτε μια βόλτα ή πεζοπορία στην φύση. Μια μικρή απόδραση σε έναν κοντινό προορισμό συνδυάζει και το ταξίδι και επαφή με τη φύση. Απολαύστε την άνοιξη, τα λουλούδια τους ήχους και τις μυρωδιές που προσφέρει ειδικά αυτή την εποχή η φύση. Δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να γίνουν μικροί εξερευνητές.

7 δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά εκτός σπιτιού

Κάντε ένα πικ νικ.  Ετοιμάστε μια οικογενειακή απόδραση για πικ νικ στην φύση.  Ετοιμάστε σάντουιτς ή το φαγητό σας πάρτε μια μικρή κουβέρτα για να στρώσετε και απολαύσετε το γεύμα σας . Το πιο δύσκολο είναι να αποφασίσετε για τον προορισμό σας βουνό ή θάλασσα ή κάποιο άλσος;

7 δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά εκτός σπιτιού

Εάν αποφασίσετε να μείνετε στο σπίτι:

Φυτέψτε λουλούδια και φτιάξτε τον δικό σας κήπο.Βοηθήστε τα παιδιά να φυτέψουνε λουλούδια ή μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας βοτανόκηπο. Βάλτε τις ντομάτες σας, τον μαϊντανό σας, την λεβάντα , πάρτε σπόρους από αρωματικά φυτά και όσα χρησιμοποιείτε στην κουζίνας σας.

Περάστε δημιουργικά την ώρα σας στο μπαλκόνι.Πάρτε τα πινέλα σας και και χρωματίστε πέτρες,τις παλιές σας γλάστρες , βάλτε αυτοκόλλητα στις γλάστρες. Χρωματίστε το μπαλκόνι σας.

Δείτε μερικές ιδέες που βρήκα και εδώ

 

Ότι και αν αποφασίσετε να κάνετε περάστε καλά και απολαύστε οικογενειακές στιγμές!

error: Content is protected !!