Μια μέρα στο νοσοκομείο

Δυστυχώς ήρθε και σε εμάς η ώρα να κάνουμε εισαγωγή στο νοσοκομείο και να μείνουμε μια μέρα. Σύσταση του γιατρού για να μπορέσουμε να κάνουμε όλες τις εξετάσεις και χωρίς κόστος. Να είναι καλά ο άνθρωπος!

Και για να πάρω τα πράγματα από την αρχή. Το τζιτζίκι τελευταία είχε πονοκεφάλους κάτι σαν ημικρανίες , με δυνατό πονοκέφαλο, φωτοευαισθησία που πάντα κατέλήγαν σε εμετό. Οι πονοκέφαλοι το τελευταίο διάστημα άρχισαν να γίνονται πιο συχνοί και πολύ έντονοι, σε σημείο τα παυσίπονα να μην τον πιάνουν. Έτσι φτάσαμε στην πόρτα παιδονευρολόγου. Ευτυχώς εκτός από εξαίρετος επιστήμονας και δεν το λέω μόνον εγώ –  η αναμονή για ραντεβού με τον ίδιο στο νοσοκομείο είναι άνω των 4 μηνών – είναι εξαιρετικός άνθρωπος και ίσως ένας από τους λίγους γιατρούς που σκέφτηκε την τσέπη μου . Γιατί το κόστος των ιατρικών εξετάσεων που έπρεπε να κάνουμε ιδιωτικά «ξεφεύγει»πολύ. Γενική αίματος, οφθαλμίατρος, ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου και ψυχολογική εξέταση για να καλύψουμε όλο το φάσμα θα έπαιρνε φωτιά κανονικά το πορτοφόλι μου και ένας μισθός δεν θα έφτανε αλλά και πόσο χρόνο θα κάναμε. Και ειδικά για την μαγνητική τομογραφία σε παιδάκια μικρή ηλικίας χρειάζεται αναισθησία και ίσως και παραμονή στο νοσοκομείο μια μέρα.

Μπήκαμε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στο οποίο είναι ο γιατρός στην παιδιατρική  στην εφημερία έτσι για να δούμε πως είναι και σέρβις των νοσοκομείων. Μας έλειπε αυτή η εμπειρία!

papageorgiou3

Το νοσοκομείο σε πολύ καλή κατάσταση και ένα προσωπικό να τρέχει. Αλλά με εξαίρεση μια κυρία  στην γραμματεία και πάντα μιλάω για την παιδιατρική κλινική, όλες οι υπόλοιπες δεν «κάνουν »για παιδιατρική. Ούτε να μιλήσουν, ούτε να χαμογελάσουν, ούτε να χαλαρώσουν τα παιδιά. ΤΙΠΟΤΑ. Κατ’ εμε θα πρέπει να τους κάνουν σεμινάρια συμπεριφοράς για παιδιά . Γιατί τα παιδάκια που βρίσκονται μέσα σε νοσοκομείο χρειάζονται μια άλλη αντιμετώπιση και δεν τα νοιάζει αν είσαι κακοπληρωμένος, έχεις προβλήματα με συναδέλφους ή τρέχεις πανικόβλητος γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. Αν δεν σου αρέσει εκεί που είσαι μπορείς πάντα να παραιτηθείς. Η συμπεριφορά τους ήταν στα όρια της αγένειας. Σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα ιατρεία του νοσοκομείου όπου το ιατρικό προσωπικό ήταν εξαίρετο.

Πήγαμε πάνω κάτω , επισκεφτήκαμε διάφορα ιατρεία , κανονικό τουρ, κάναμε τις εξετάσεις μας όλα μια χαρά. Ευτυχώς είχα προνοήσει και πήρα μαζί μου μια τσάντα με παιχνίδια και περάσαμε μια χαρά με το τζιτζίκι σε σημείο να μου πει ότι περνάει τέλεια. Άκουσον άκουσον! Αλλά δυστυχώς είδα ότι οι άλλες οι μανούλες δεν ήταν και τόσο προνοητικές. Ίσως ήμουν η μοναδική στην παιδιατρική που είχα πάρει παιχνίδια μαζί μου για να τον απασχολήσω και το λέω αυτό με μεγάλη στεναχώρια. Αν και υπήρχε ένα δωμάτιο διαμορφωμένο με παιχνίδια δεν είδα και πολλούς να το εκμεταλλεύονται.

mia-mera-stonosokomio

Το βράδυ πέρασε ήρεμα και μας βρήκε να κοιμόμαστε αγκαλιά. Ευτυχώς τα κρεβάτια δεν είναι πολύ στενά και χωρέσαμε. Βέβαια το τζιτζίκι χρειάστηκε πάνω από  1 ώρα για να κοιμηθεί παρά την κούρασή του λόγω υπερέντασης και φασαρίας.

 

mia-mera-sto-nosokomio

Οι εξετάσεις που κάναμε ήταν όλες καλές. Μας μένει μόνο μαγνητική τομογραφία που θα την κάνουμε την επόμενη βδομάδα. Ελπίζω και φαντάζομαι ότι δε θα δείξει τίποτα και ότι όλα είναι ψυχοσωματικά .

mia-mera-sto-nosokomio

Το άγχος που τράβηξα όμως δυστυχώς δεν περιγράφεται. Ένα βήμα πριν κρίση άγχους όπως είχα πάθει και παλαιότερα. Τώρα που σας γράφω έχω κατεβάσει λίγους τους ρυθμούς μου και είμαστε σε αναμονή για την επόμενη βδομάδα για την τελευταία μας εξέταση.

 

 

error: Content is protected !!