www.mynewfamily.gr

Από εργαζόμενη μονογονέας , άνεργη παντρεμένη

Οι αλλαγές η μια πίσω από την άλλη.Μετακόμιση, νέο σπίτι,νέα «ήθη και έθιμα» εδώ στο χωριό, νέοι φίλοι.Η μεγαλύτερη όμως αλλαγή ήταν το ότι παράτησα την δουλειά μου και επιπλέον βγήκα από τον κλαμπ των μονογονέων.

Είκοσι χρόνια συνεχόμενα δουλειάς με ένα διάλειμμα 15 ημερών. Είκοσι χρόνια δούλευα και είχα το πορτοφόλι μου για να κάνω ότι θέλω.Γιατί όπως έλεγε και η μαμά μου » να έχεις τα δικά σου λεφτά,το πορτοφόλι σου, για να είσαι ανεξάρτητη». Έτσι μεγάλωσα με την αίσθηση της ανεξαρτησίας που σου δίνει η δουλειά. Συν το  ότι πάσχιζα για αυτή πολύ , ήμουν λίγο της καριέρας. Έφτασα να έχω υπεύθυνη θέση και να χειρίζομαι παραγγελίες χιλιάδων ευρών. Τρομερή ικανοποίηση!

Και ένας λόγο παραπάνω να πασχίζω για την θέση μου ήταν ότι ήμουν μονογονέας και έπρεπε να μπορώ να συντηρήσω όχι μόνο τον εαυτό μου αλλά και ένα παιδί.Τρομερή ευθύνη και τρομερές υποχωρήσεις επίσης σε όλους τους τομείς.Κάνεις υπομονή στην δουλειά να μην τα βροντήξεις και φύγεις,κόβεις προσωπικά έξοδα για να μπορέσεις να καλύψεις άλλες ανάγκες. Παρόλα αυτά η ικανοποίηση ήταν μεγάλη. Τα κατάφερνα και μάλιστα καλά. Βέβαια πιεζόμουν πολλές φορές και το αποτέλεσμα ήταν διάφορα ψυχοσωματικά συμπτώματα όπως πονοκέφαλοι , πόνος στο δεξί χέρι σε σημείο να μην μπορώ να πιάσω πράγματα ούτε να δουλέψω ( δεξιόχειρας και δούλευα υπολογιστή με αριστερό χέρι). Αλλά η πόρωση πόρωση . Ναι τα καταφέρνω – μια ψευδή ικανοποίηση που μας έχει γίνει βίωμα από τους ρυθμούς της ζωής στην πόλη

Και ήρθε η αλλαγή. Παράτησα δουλειά και μπήκα στο κλαμπ των παντρεμένων.

Ήμουν πλέον άνεργη – πρωτόγνωρο για μένα. Να εξαρτώμαι οικονομικά από κάποιον άλλον. Και να μην έχω κάτι να κάνω!

Τα στοιχήματα παίρνανε και δίνανε για το πόσο καιρό θα αντέξω να είμαι άνεργη. 6 μήνες, ένα χρόνο,δύο χρόνια.Πότε θα έρθει εκείνη η ώρα που θα με κάνει να τρελαθώ;

Οι μήνες περνούσαν και όλο κάτι έβρισκα και έκανα. Στην αρχή ήταν να τακτοποιήσω τα πράγματα μετά την μετακόμιση.Στην συνέχεια ήταν οι ετοιμασίες του γάμου. Έφτασα να λέω ότι δεν τα προλαβαίνω! Στην συνέχεια με έπιασε το καλλιτεχνικό μου. Είχα την ευτυχία να γνωρίσω έναν φοβερό άνθρωπο που την θεωρώ πλέον φίλη μου ,την αγαπημένη Ζωή που με έβαλε στα μυστικά του Chalk painting. Ένα πινέλο στο χέρι και ξεκίνησα να αλλάζω τα έπιπλα. Η συνέχεια ήρθε με την παλιά ραπτομηχανή που έβαλα μπρος. Δημιούργησα μια κουρτίνα μικρή για το δωμάτιο του μικρού και μικρά πορτοφολάκια. Σε επόμενο κείμενο οι δημιουργίες.

Η κατάληξη ήταν να δημιουργήσω αυτό το site. Ήμουν αρκετό καιρό στο blogging .Ευκαιρία να αξιοποιήσω ότι είχα μάθει.Ο υπολογιστής είναι κομμάτι του εαυτού μου και τα social media δίνουν τρομερές δυνατότητες για απασχόληση.

Έτσι έφτασα εώς σήμερα. Ο χρόνος δεν μου φτάνει για να ασχοληθώ με όσα με ευχαριστούν και όσα επιπλέον θέλω να δοκιμάσω.  Ήδη το μυαλό αρχίζει και λειτουργεί πιο δημιουργικά και στα σκαριά υπάρχουν σχέδια για νέα πράγματα.

Τελικά αυτή αλλαγή όχι απλώς με ωφέλησε αλλά μου έδωσε νέα ώθηση για να δημιουργήσω και να ανακαλύψω νέα πράγματα.Ένα έχω να πω όποιος θέλει, μπορεί να βρει να ασχοληθεί. Και μιλάω εκ πείρας ένας άνθρωπος εθισμένη με την δουλειά που δεν μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι θα μείνω άνεργη. Και όπως φαίνεται το στοίχημα για το πόσο θα αντέξω χωρίς δουλειά έχει χαθεί

error: Content is protected !!