Βιβλιοπαρουσίαση - Γιαγιά σ'αγαπώ - mynewfamily.gr

Βιβλιοπαρουσίαση – Γιαγιά σ΄αγαπώ – mynewfamily.gr

Το βιβλίο της συγγραφέως Μάρως Θεοδωράκη «Γιαγιά σ’ αγαπώ» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας σε πολύ όμορφη εικονογράφηση από τη Νίκη Λεωνίδου.

Η γιαγιά Μαρία αγαπάει πολύ τα δυο της εγγονάκια τη μικρή σουσουράδα όπως αποκαλεί την εγγονή της και τον κατεργάρη της όπως αποκαλεί τον εγγονό της.

Κάθε καλοκαίρι η οικογένεια απολαμβάνει τις διακοπές της στο νησί όπου μένει μόνιμα η γιαγιά Μαρία. Μαγειρεύει όχι μόνο καλά φαγητά, αλλά και ιστορίες από αυτές που αγαπούν να ακούνε τα παιδιά. Τα παιδιά στενοχωριούνται  όταν τελειώνουν οι διακοπές και πρέπει να αποχωριστούν την αγαπημένη τους γιαγιά.

Τα φετινά Χριστούγεννα, η γιαγιά Μαρία τους έκανε την έκπληξη και ήρθε στην Αθήνα για τις γιορτές, οι οποίες ήταν ξεχωριστές, αφού η γιαγιά Μαρία ήταν η βασίλισσα στην καρδιά της οικογένειας της.

Μα σαν πέρασαν οι γιορτές η γιαγιά βιαζόταν να φύγει, να γυρίσει πίσω στο νησί της, στις φίλες της, στο περιβολάκι της. Κλουβί της φαινόταν το διαμέρισμα των παιδιών της, δεν τη χωρούσε ο τόπος.

Αλλά σαν γύρισε στο τόπο της η γιαγιά Μαρία  άρχισε να ξεχνάει. Ξέχασε τα ρεβίθια στη φωτιά, τα κλειδιά της, το πορτοφόλι της, και διαρκώς όλο και κάτι ξεχνούσε.  Αρρώστησε το μυαλό της.

Ο μπαμπάς τότε έτρεξε στο νησί να δει τι συμβαίνει.

Άνοια ήταν η αρρώστια που έπαθε η γιαγιά.

Πως θα αντιδράσουν η μικρή σουσουράδα και ο κατεργάρης όταν ξαναδούν τη γιαγιά Μαρία το Πάσχα; Θα θυμάται να τους πει τις ιστορίες που τους έλεγε; Θα θυμάται τις συνταγές για τα φαγητά που τους έφτιαχνε;

Υπάρχει κάποιο φάρμακο που θα μπορούσε να βοηθήσει τη γιαγιά;

Τι θα κάνει από εδώ και πέρα η οικογένεια για να στηρίξει τη γιαγιά;

Αν θέλετε να μάθετε και εσείς τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις, δεν έχετε παρά να διαβάσετε αυτή την τρυφερή ιστορία που μας μαθαίνει την δύναμη της αγάπης και την αξία της οικογένειας.

Μια γλυκιά και τρυφερή ιστορία που είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που έχουν ανάγκη από την αγάπη μας.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών και ανήκει στη σειρά «Σύγχρονο παραμύθι».

Είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε πολύ!

Η παρουσίαση είναι της Αγγελίνας Παπαθανασίου

 

Και μην ξεχάσετε!! Κάντε εγγραφή στην σελίδα στο Facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές ιδέες.
error: Content is protected !!