Γυναίκες ας πάρουμε τα βουνά!

Νέα μονοπάτια και νέες διαδρομές μου έφερε η ζωή στο χωριό. Μετά από τρία χρόνια σχεδόν με πεζοπορίες στον Όλυμπο, μικρές και μεγάλες και έχοντας γεμίσει πλέον τις μπαταρίες μου, μια ιδέα άρχισε να τριγυρνά στο μυαλό μου. Μια κοινότητα που στόχο θα έχει να παρακινήσει όλες εμάς τις γυναίκες να δοκιμάσουμε outdoor δραστηριότητες,να κάνουμε κάτι διαφορετικό,να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα.

Η νέα ζωή στο χωριό μου άνοιξε νέα μονοπάτια όχι μόνο κυριολεκτικά λόγω πεζοπορίας στον Όλυμπο αλλά μου έδωσε την δυνατότητα να αρχίσω να σκέφτομαι και κάπως αλλιώς τον εαυτό μου.

Όπως οι περισσότερες γυναίκες έτσι και εγώ σαν σημαία μου είχα το να είναι πρώτα η οικογένεια μου καλά – κοινώς όλοι οι άλλοι- να τρέχω να προλάβω τις επιθυμίες τους, να είμαι μόνιμα σε μια εγρήγορση για το τι μπορεί να συμβεί, να γκρινιάζω πολλές φορές γιατί εγώ δεν μπορώ να καταφέρω κάτι και διάφορα άλλα μίζερα που τρώνε τα εσώψυχα μας.

Ευτυχώς μετακόμισα σε ένα υπέροχο μέρος, κάτω από τον Όλυμπο που θέλοντας και μη, με έβαλε σε μια διαδικασία να σκέφτομαι και κάπως διαφορετικά. Ζω στην σκιά του μυθικού βουνού και ξυπνώ και κοιμάμαι κυριολεκτικά με την εικόνα του.

Από το να βουλιάζω σε έναν καναπέ πολτοποιώντας το μυαλό μου με εικόνες της τηλεόρασης πήρα την απόφαση να κάνω κάτι για μένα. Να βγω στη φύση, να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό.

Και κάπως έτσι ξεκίνησα να πεζοπορώ στον Όλυμπο, να γίνομαι μέρος του βουνού γνωρίζοντας νέους ανθρώπους και γνωρίζοντας τον τόπο καλύτερα. Αλλά κυρίως άρχισα να γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου, το σώμα μου, να χαίρομαι τον χρόνο που περνώ έξω χωρίς τύψεις!

Να κάνω κάτι για εμένα.

https://www.facebook.com/mitsiouantigoni/photos/a.191951171625255/558195235000845/?type=3&theater

Πόσες από εμάς δεν το έχουμε ανάγκη αυτό! Λίγες ώρες μακριά από όλους , μακριά από τον καναπέ , την καθημερινότητα, μακριά από τα παιδιά, τους συζύγους, από το μαγείρεμα και το καθάρισμα.

Λίγες ώρες μόνο για εμάς έξω!

https://www.facebook.com/mitsiouantigoni/photos/a.216973902456315/559837708169931/?type=3&theater

Και η ιδέα ήρθε από μόνη στην αρχή, χωρίς να το καταλάβω καλά, καλά ούτε εγώ.

Μια γυναικεία κοινότητα για το outdoor!

Γυναίκες που θέλουμε να βγούμε στην φύση να περπατήσουμε, να τρέξουμε,να βιώσουμε μια νέα εμπειρία αλλά δεν ξέρουμε πως!
Γυναίκες που βρισκόμαστε ήδη «έξω» με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο και θέλουμε να ασχοληθούμε επαγγελματικά με τις outdoor δραστηριότητες.
Γυναίκες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος και αγάπη για τη φύση, την περιπέτεια, την εξερεύνηση, τα ταξίδια περιπέτειας, μαθαίνουμε η μία από την άλλη!

Μια κοινότητα που στόχο θα έχει να παρακινήσει όλες εμάς τις γυναίκες να δοκιμάσουμε outdoor δραστηριότητες, να κάνουμε κάτι διαφορετικό,να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα. Να ενθαρρύνουμε γυναίκες να προσπαθήσουν και να ανακαλύψουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής!

Γιατί κακά τα ψέματα μπορεί να έχουμε την διάθεση να βγούμε προς τα «έξω» αλλά όλες μας έχουμε τις ανασφάλειες μας καθώς ο κόσμος του outdoor είναι λίγο ανδροκρατούμενος. Αλλά εκτός από αυτό, οι περισσότερες καθώς δεν έχουμε ιδιαίτερη επαφή με την φύση δυσκολευόμαστε από το τι πρέπει να φορέσουμε, εάν η δραστηριότητα είναι κατάλληλη για εμάς, πως επιλέγουμε ομάδα και πολλά ακόμα που στην τελική μας αποτρέπουν.

Από την άλλη, η επαφή με την φύση είναι ο καλύτερος τρόπος να αποβάλουμε το στρες και την πίεση που νιώθουμε από την καθημερινή ρουτίνα, η οποία πολλές φορές μας οδηγεί στην απομόνωση και στην μελαγχολία – ποια γυναίκα δεν αισθάνεται έτσι;

Επιπλέον είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους να δημιουργήσουμε πιο ισχυρούς δεσμούς, να ανταλλάξουμε απόψεις ίσως και για ποιο γυναικεία θέματα, πράγμα που ένας καφές στην πόλη δεν μπορεί να μας δώσει. Άλλωστε οι γυναικοπαρέες οφελούν την υγεία μας σύμφωνα με νέες μελέτες πανεπιστημίων! Και φυσικά είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για άσκηση που όλες μας την έχουμε ανάγκη.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για μια γυναικεία κοινότητα για το outdoor, από γυναίκες προς γυναίκες χωρίς φόβους και προκαταλήψεις!

Σας καλωσορίζω λοιπόν στο Shemovesoutdoors , στη γυναικεία πλευρά του outdoor!

Γυναίκες ας πάρουμε λοιπόν τα βουνά!

Τι λέτε είστε έτοιμες να κατακτήσουμε τις δικές μας κορυφές;

Θα χαρώ πολύ να ακούσω τις προτάσεις,τις ιδέες σας, τα σχόλια σας, τις παρατηρήσεις σας και οτιδήποτε πιστεύετε πως έχει σχέση.

Σας περιμένω και στο Facebook στην σελίδα του Shemoveoutdoors να δημιουργήσουμε μια μεγάλη γυναικεία outdoor ομάδα!

error: Content is protected !!