Προσαρμογή στη νέα ζωή- Τα αρνητικά

Καλοκαιρινός προορισμός διακοπών το σπίτι μου

Το καλοκαίρι έχει φτάσει είμαστε σχεδόν στα μισά του και το μυαλό όλων είναι για λίγες στιγμές δροσιάς και διακοπές. Λίγες στιγμές μακριά από την καθημερινότητα , από τα προβλήματα και το άγχος και ευκαιρία να ξαναβρεθούμε και σαν οικογένεια. Όλα αυτά για εμάς εδώ στο χωριό, κάτω από τον Όλυμπο, είναι άγνωστα γιατί ο καλοκαιρινός προορισμός των διακοπών είναι το σπίτι μου.

Χρήματα πολλά δεν υπάρχουν και αρχίζεις και μετράς πενταροδεκάρες για να δεις αν μπορείς να πας τι πολυπόθητες διακοπές στο νησί που ονειρευόσασταν όλο το χειμώνα. Αλλά τα οικονομικά δεν συμφωνούν και αρχίζεις και κόβεις μέρες και το νησί γίνεται όλο και περισσότερο μακρινός προορισμός. Και στο τέλος καταλήγεις αυθημερόν ή σαββατοκύριακα για μπάνιο «τρώγοντας» ταλαιπωρία στον δρόμο αλλά και στην παραλία.

Αλλά δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Τα παιδιά θέλουν να πάνε για μπάνιο , θέλουν να τσαλαβουτήσουν και να αλλάξουν και τα ίδια περιβάλλον, να βγουν από το διαμέρισμα, να χαρούν.Έρχεται το πολυπόθητο σαββατοκύριακο ή η Κυριακή που αποφασίζεις να πας στην θάλασσα για να ξεκουραστείς.

Ξύπνα νωρίς, φόρτωσε όλα τα πράγματα και άντε να ξεκινήσουμε. Αν είσαι τυχερός και ξεκινήσεις νωρίς το πιο πιθανόν είναι ότι θα γλιτώσεις την κίνηση και θα μπορέσεις να βρεις μια ξαπλώστρα στην παραλία ή μέρος για να βάλεις την ομπρέλα σου. Για όσους ξεκινήσουν πιο αργά ξεκινάει ο γολγοθάς – κίνηση, ζέστη, εκνευρισμός και όταν φτάσεις στην παραλία δεν υπάρχει ούτε σπιθαμή για να κάτσεις. Και αφού περάσει η μέρα αρχίζεις και κοιτάς το ρολόϊ για το τι ώρα θα φύγεις, να προλάβεις πριν σε πιάσει η κίνηση, να προλάβεις να γυρίσεις στο σπίτι να τακτοποιήσεις τα πράγματα, να κάνεις μπάνιο, να ξεκουραστείς λίγο.

Και τι μένει τελικά? Άγχος , κούραση, εκνευρισμός, στρεσάρισμα. Όλα όσα ήθελες να αποφύγεις έστω για ένα Σαββατοκύριακο , για μια Κυριακή.

Από την άλλη για εμάς εδώ στο χωριό  όλα αυτά έχουν πάει στην σφαίρα της φαντασίας. Γιατί το σπίτι μου είναι ο καλοκαιρινός τόπος προορισμού διακοπών μου!!

Η θάλασσα είναι σε απόσταση 10 λεπτών και με απεριόριστες επιλογές για το που θα πάμε. 80 χιλιόμετρα ακτογραμμής έχει η Πιερία! Η τσάντα θαλάσσης πάντα σε ετοιμότητα και όποτε θέλουμε πάμε για μπάνιο αποφεύγοντας όσο γίνεται τα Σαββατοκύριακα. Τότε που όλος ο κόσμος πάει στην θάλασσα εμείς συνήθως μένουμε σπίτι.

https://www.instagram.com/p/BjU-B2vH83z/?taken-by=antigonimitsiou

Και όταν βαρεθούμε την θάλασσα βουτάμε σε πισίνες .

 

https://www.instagram.com/p/BkVqTEBn8oW/?taken-by=antigonimitsiou

Φυσικά οι επιλογές μας δεν τελειώνουν εδώ. Πάντα υπάρχει η επιλογή του βουνού , του Ολύμπου, για άλλες καταστάσεις χαλάρωσης και δροσιάς. Σε μέρη σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι μου και σε μέρη που μόνο σε φωτογραφίες νομίζεις ότι υπάρχουν.

https://www.facebook.com/mynewfamily.gr/videos/1746934952062636/

 

Δημοσιεύτηκε από Olympustories στις Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

 

Σε τοπία κρυφά , σε μέρη ονειρικά.Μέρη που μόνο σε φωτογραφίες πιστεύεις ότι υπάρχουν!Μέρη που μόνο στον Όλυμπο μπορείς να βρεις!#olympustories #mountainolympus #greece #hiking

Δημοσιεύτηκε από Olympustories στις Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι που είναι ευκαιρία να τους επισκεφτούμε, αξιόλογα μνημεία και χώρους.Τι άλλο να προσθέσω!

https://www.instagram.com/p/Bk22jlHHZkK/?taken-by=antigonimitsiou

Και μια μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή να ξεναγώ ανθρώπους που έχουν έρθει από άλλες χώρες και να τα τους μυώ στα μυστικά της Πιερίας και του Ολύμπου!

Δημοσιεύτηκε από Antigoni Mitsiou στις Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018

 

Δημοσιεύτηκε από Antigoni Mitsiou στις Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018

Το τζιτζίκι από τη άλλη έχει αποφασίσει ότι θα κάνει «μαραθώνιους » παιχνιδιού έξω με τα παιδιά της γειτονιάς. Από το πρωί μέχρι να βγω στο μπαλκόνι και να αρχίσω να φωνάζω να συμμαζευτεί. Ξέρετε εκείνα τα θεϊκά » Νύχτωσε έλα σπίτι» σαν παλιά ελληνική ταινία. Και η μαμά στο σπίτι χαλαρή να ασχοληθεί με τα δικά της και να κάνει τις δουλειές τις με ησυχία.

Από την άλλη κάποια  βραδάκια και όταν έχει βαρεθεί το παιχνίδι ο μικρός, έχει βόλτα είτε στην πλατεία του χωριού ή σε κάποιο άλλο παραλιακή  περιοχή. Και ειδικά στην πλατεία βλέπεις όλο τον κόσμο του χωριού μαζεμένο καθώς και πολλούς τουρίστες.

Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα κάνω τον τουρίστα ή κάνω απλώς βόλτες στο χωριό ως κάτοικός του;

Και όλα αυτά μένοντας στο σπίτι μου. Χωρίς να φύγω από τη βολή μου, χωρίς να ξεπαραδιαστώ χωρίς να αγχωθώ για τίποτα. Βέβαια για να πω λίγο και του στραβού το δίκιο μου λείπει η προσμονή για τις διακοπές. Αλλά αποζημιώνομαι με όσα  έχω να ανακαλύψω  ακόμα για την ζωή στο χωριό. Δύο χρόνια τώρα υπάρχουν πράγματα που ενώ είναι καθημερινά και αυτονόητα για την ζωή εδώ συνεχίζουν και μου κάνουν εντύπωση.

Δύο χρόνια τώρα γεμίζουμε εγώ και το τζίτζίκι μου εμπειρίες ζώντας και απολαμβάνοντας κάθε μας στιγμή!

Τελικά το νέο σπίτι μου έχει γίνει τόπος προορισμού για καλοκαιρινές αλλά και για χειμερινές διακοπές. Μια νέα ζωή σε μόνιμο mood διακοπών!

 

Δείτε περισσότερα για τις εμπειρίες μας κάτω από τον Όλυμπο και στις σελίδες στο Facebook mynewfamily.gr, olympustories.gr, αλλά και στο Instagram

error: Content is protected !!