Inventive mommy

Μια αγορομάνα εκπαιδεύεται #6 – Ένας έρωτας γεννιέται

Το τζιτζίκι μου μεγαλώνει.Μεταμορφώνεται σε ένα αντράκι.Και παρά τα άγχη της μαμάς γίνεται καθημερινά πιο ανεξάρτητος και πιο κοινωνικός.

Η μετακόμισή μας και η όλη αλλαγή του περιβάλλοντος με άγχωσε πιο πολύ για το πως θα συνηθίσει ο μικρός και πως θα κάνει και ο ίδιος ένα restart και να γνωρίσει νέους φίλους .Τα πράγματα όμως τελικά ήρθαν πολύ πιο απλά και πιο εύκολα.

Έχω την ευτυχία το νέο σπίτι μου βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο . Αυτοκίνητα δεν περνάνε και τα παιδάκια μπορούν να παίξουν άνετα χωρίς να υπάρχει φόβος από αυτοκίνητα.Επιπλέον είναι η κλασική γειτονιά του χωριού που όλοι γνωριζόμαστε και όλοι προσέχουμε τα παιδιά (τα καλά του χωριού).Είχαμε την χαρά να γνωρίσουμε τα παιδάκια της γειτονιάς και τώρα το τζιτζίκι είναι μόνιμα «ετοιμοπόλεμος» για παιχνίδι.Μόλις αντιληφθεί ότι έχει βγει κάποιος έξω μου λέει ένα «γεια μαμά πάω να παίξω» και φεύγει.Πραγματική ευτυχία ή μάλλον ευλογία να βλέπεις το παιδί σου να μπορεί να παίξει ΕΞΩ με τα παιδάκια της γειτονιάς χωρίς να υπάρχει φόβος.Μου θυμίζει τις παλιές καλές εποχές που βγαίναμε όλα τα παιδιά και τρέχαμε και παίζαμε στις αλάνες και όλη η γειτονιά πλημμύριζε από τα γέλια και τις φωνές των παιδιών.

Να μην τα πολυλογώ τα παιδάκια της γειτονιάς όμως είναι κοριτσάκια, δεν έχουμε κάποιο αγοράκι.Αν και στην αρχή θεωρούσα ότι κάποια στιγμή θα βαρεθεί να είναι με κοριτσάκια  για μια ακόμα φορά διαψεύστηκα .Τα παιδιά εφόσον ταιριάζουν πάντα βρίσκουν τρόπους να περνάνε καλά και να διασκεδάζουν.

Στην αρχή τουλάχιστον η μια κοπελίτσα μας έκανε «νούμερα» και είναι αυτή με την οποία ταιριάζει πολύ αν και ένα χρόνο μεγαλύτερη. Εκεί που παίζανε ωραία και καλά του πετούσε ένα γεια φεύγω γιατί έχω μια δουλεία στο σπίτι και ο μικρός έμενε στα κρύα του λουτρού (γυναίκες είμαστε και ξέρουμε το «παιχνίδι»από μικρές). Κατάλαβες η σουσουράδα , κανονικό φτύσιμο στο τζιτζίκι μου ( μιλάει τώρα η ελληνίδα μάνα να μην της πειράξουν το παιδάκι της).

Τα πράγματα μετά από λίγο καιρό άλλαξαν και δεν ξεκολλάνε ο ένας από τον άλλον.Ένας έρωτας γεννήθηκε.

Πάει το τζιτζίκι να την φωνάξει από το σπίτι και περιμένει ως κύριος έξω από την πόρτα της μέχρι να ετοιμαστεί και να βγει. Στο σχολείο κάθε μέρα στο διάλειμμα επειδή οι αυλές του δημοτικού με το νηπιαγωγείο είναι δίπλα πάνε κοντά στα κάγκελα και χαιρετιούνται.Έξω που παίζουν άρχισαν τώρα να πηγαίνουν και χεράκι -χεράκι.Έρχεται από το σχολείο και συνεχώς μπαινοβγαίνει στο μπαλκόνι για να δει αν «η αγαπημένη» έχει βγει έξω για να τρέξει και αυτός. Τελευταία ξεκινήσαμε να έρθει η μικράν ή να πάει αυτός στο σπίτι της να κοιμηθεί.

mynewfamily

Και είναι τόσο γλυκό και τόσο όμορφο να τους βλέπεις και τους δύο μαζί να τρέχουν, να γελάνε,να παίζουνε, να μιλάνε χαμηλόφωνα με ύφος συνωμοσίας και να σχεδιάζουν. Και όταν του μιλάς για την κοπελίτσα να κατεβάζει τα μάτια με ντροπή, να αλλάζει κουβέντα και κάποιες φορές να κοκκινίζει.Το πρώτο καρδιοχτύπι μάλλον ήρθε. Αυτό το αθώο  – σε αυτή την ηλικία – συναίσθημα που σε κάνει ευτυχισμένο και χαρούμενο.

Το τζιτζίκι μου αρχίζει και ανακαλύπτει έναν άλλον κόσμο τον κόσμο των συναισθημάτων.Ανακαλύπτει σιγά σιγά τον εαυτό του και ζει νέα συναισθήματα πρωτόγνωρα.

Εγώ απλώς παρακολουθώ με ένα τρελό χαμόγελο από απόσταση χωρίς να επεμβαίνω και χωρίς να τον τσιγγλάω συνεχώς για το θέμα. Καλά εντάξει κάποιες φορές δεν κρατιέμαι και ρωτάω συνεχώς και αυτός θυμώνει ή απλώς αλλάζει θέμα.

Ένας νέος κόσμος ξεκινάει για το τζιτζίκι μου.

 

 

error: Content is protected !!