Μεταφέρετε με ασφάλεια το παιδί στο αυτοκίνητο;

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι όταν μιλάμε για την ασφάλεια του παιδιού στο αυτοκίνητο εξαντλούμε το θέμα στο παιδικό καρεκλάκι, πως πρέπει να είναι, πως να δένουμε το παιδί,τι καρεκλάκι πρέπει να έχουμε σε κάθε ηλικία κτλ.

Είμαι κάθετη στο ότι τα παιδιά πρέπει να κάθονται πάντα στο πίσω κάθισμα στο καρεκλάκι τους και να μην χρησιμοποιούνται είτε σαν αερόσακος στην αγκαλιά της μαμάς, είτε σαν παιχνιδάκι στο μπροστινό κάθισμα που παίζουμε μαζί τους την ώρα που οδηγούμε. Ξεχνάμε όμως κάτι πολύ βασικό.

Ότι το καρεκλάκι και μαζί και το παιδί μπαίνουν στο αυτοκίνητο για το οποίο ουδείς λόγος γίνεται σχεδόν πουθενά σε τι κατάσταση μπορεί να είναι . Γιατί και το αυτοκίνητο πρέπει να είναι σε θέση να μας παρέχει ασφάλεια και να μην είναι ένας κινούμενος χάρος στο δρόμο. Δυστυχώς ένα καρεκλάκι αυτοκινήτου μόνο δεν παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια για τα παιδιά.

Ερώτηση προς όλους τους γονείς που οδηγούνε. Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγατε το αυτοκίνητό σας για σέρβις; Γιατί ένα κακοσυντηρημένο αυτοκίνητο είναι μια παγίδα θανάτου που στην καλύτερη μπορεί να σας αφήσει στην μέση του πουθενά και στην χειρότερη ………….. δεν θέλω να πω για το χειρότερο.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ελέγξατε τα λάστιχα του αυτοκινήτου σας ότι είναι σε καλή κατάσταση και όχι σαν φαλακρά βουνά; Θυμάστε πότε αλλάξατε τελευταία φορά λάστιχα;

Τα φρένα σας σε τι κατάσταση είναι;Μήπως όταν πατάτε φρένο για να σταματήσετε κάνετε κάτι κάτι σαν πατινάζ σε πάγο και σταματάτε στο επόμενο φανάρι;

Ποτέ προσέξατε αν το αυτοκίνητό σας κουνιέται σαν φραπεδιέρα όταν πέφτετε σε κάποια λακκούβα ή περνάτε από κάποιο σαμαράκι (συνηθισμένα για τους ελληνικούς δρόμους)

Και ο κατάλογος μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είμαι ειδικός για να δώσω συμβουλές πως θα φτιάξετε το αυτοκίνητό σας ή πότε θα πρέπει να πάτε σε ένα συνεργείο. Σίγουρα οι οικονομικές συγκυρίες για όλους μας δεν είναι και οι καλύτερες και σίγουρα έχουμε αναβάλει πολλές φορές το σέρβις του αυτοκινήτου μας λόγω οικονομικών και γιατί θεωρούμε ότι δεν είναι και τόσο σημαντικό.

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!

Πολύ πιθανόν μια αναβολή σέρβις ίσως μας στοιχίσει περισσότερο από το συνηθισμένο.
Αλλά κυριότερο τι θέλουμε να έχουμε, ένα ασφαλές μέσο  να μεταφέρουμε τα παιδιά μας  αλλά και εμάς με ασφάλεια ή μια κινούμενη παγίδα θανάτου;

Για σκεφτείτε το!

error: Content is protected !!