μετακόμιση-στο-χωριό

Μετακόμιση στο χωριό – Η απόφαση

Η απόφαση για μετακόμιση ήταν σχεδόν μονόδρομος στην περίπτωσή μου.

Η ζωή στην πόλη είχε αρχίσει να γίνεται αφόρητη για μένα. Πολύ άγχος και στρες , μόνιμα στο τρέξιμο για να τα προλάβω όλα και μια δουλειά που πλέον όχι απλώς δεν με ικανοποιούσε αλλά είχε γίνει και λίγο βραχνάς.Και δυστυχώς όλη αυτή η πίεση μου έβγαινε σε νεύρα, πόνους σε χέρια και πονοκεφάλους – ψυχοσωματικά.

Το έτερον ήμισυ δούλευε στην Χαλκιδική αλλά δυστυχώς η συγκεκριμένη περιοχή τον χειμώνα δεν έχει απολύτως τίποτα , ούτε σχολείο, ούτε μαγαζί ανοιχτό. Είμαστε και  οι δύο από Θεσσαλονίκη και σπίτι δικό μας δεν είχαμε. Το να μείνουμε με γονείς δεν ήταν λύση. Ήταν που ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να μένω με τον πατέρα μου – ετών 91 – που να μέναμε και όλοι μαζί ή να μέναμε με τα πεθερικά!

Και έπρεπε να βρούμε μια βάση για να μείνουμε και να ξεκινήσουμε την νέα μας ζωή.

Μια λύση ήταν να μείνουμε Θεσσαλονίκη αλλά σε ενοίκιο μακρυά από γονείς – μακρυά και αγαπημένοι που λέμε. Οι συνήθειες μας , φίλοι ,γνωστοί αλλά και όσο αφορά το τζιτζίκι σχολείο και άλλες δραστηριότητες ήταν ως ένα βαθμό τακτοποιημένα. Εγώ είχα δουλειά  και θα προσπαθούσε να βρει και ο καλός μου . Τα οικονομικά δεδομένα όμως είχαν άλλη άποψη. Η ζωή στην πόλη είναι ακριβή και αρκετά κουραστική, βενζίνη , μετακινήσεις, ενοίκια και δυστυχώς οι μισθοί δεν είναι ανάλογοι. Επομένως έπρεπε να βρούμε άλλη λύση. Η μετακόμιση σε άλλη περιοχή στην οποία ο σύζυγος θα έβρισκε δουλειά με καλύτερους οικονομικούς όρους ήταν η λύση μας.

Και ψάχνοντας ανοίξαμε και τον χάρτη της Ελλάδος για το που θα μπορύσαμε να πάμε. Προσωπικά δεν είχα καμία αντίρρηση να πάμε οπουδήποτε. Πάντα είχα τάσεις φυγής και ήθελα να «ξεφύγω» από την πόλη. Και εκείνο το διάστημα για έναν περίεργο λόγο μιλούσαμε συχνά για το Λιτόχωρο. Πόσο ωραίο είναι , είναι κοντά στην Θεσσαλονίκη και άλλα τέτοια. Και πείτε το κάρμα ή κισμέτ , ο σύζυγος κατάφερε και βρήκε δουλειά  στο Λιτόχωρο.

Αυτό είναι που λένε πρόσεχε τι ζητάς!!

Και κάπως έτσι πήραμε την απόφαση να μετακομίσουμε στο χωριό από την πόλη . Καλά δεν το λες και ακριβώς χωριό το Λιτόχωρο πιο πολύ κωμόπολη. Μια κωμόπολη κάτω από το βουνό των θεών , τον Όλυμπο.

Με πολύ άγχος για το αν κάνουμε το σωστό, αν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε οικονομικά, με πολύ δισταγμό από μέρους μου που αφήνω την δουλειά και αν ήταν και το καλύτερο για το τζιτζίκι. Ευτυχώς ξεπεράσαμε όλες αυτές τις σκέψεις σχετικά γρήγορα και μπορέσαμε και προχωρήσαμε.

Και κάπως έτσι ξεκινά η νέα οικογένεια και η νέα μας ζωή στο χωριό.

 

 

 

 

error: Content is protected !!