μια μέρα κοπάνα από το σχολείο

Μια μέρα κοπάνα από το σχολείο

Πως θα σας φαινόταν εάν η μαμά συμφωνούσε για κοπάνα από το σχολείο; Σας ακούγεται πολύ ανατρεπτικό; Ούτε και εγώ πίστευα ότι θα συμφωνούσα σε κάτι τέτοιο αλλά ποτέ μην λες ποτέ! Η ιδέα έπεσε και δεν μπορούσα παρά να συμφωνήσω.Μια μέρα κοπάνα από το σχολείο!

Η ημέρα ήταν υπέροχη. Το κρύο μπορεί να ήταν τσουχτερό και ο αέρας δυνατός. Αλλά ο ήλιος ήταν πρόκληση,θύμιζε καλοκαίρι! Καθώς είχαμε ενημερωθεί ότι η δασκάλα μας θα έλειπε αποφασίσαμε να μην πάει το τζιτζίκι στο σχολείο. Και αποφασίσαμε οικογενειακώς να κάνουμε μια μέρα κοπάνα όχι μόνο από το σχολείο αλλά και από την δουλειά! Για να πω την αλήθεια ούτε εγώ ούτε ο μπαμπάς μας ζοριστήκαμε να πάρουμε αυτή την απόφαση! Μια  αίσθηση που ξυπνάει  λίγο τα παιδικά μας χρόνια τότε που κρυφά κάναμε κοπάνες από το σχολείο. Μια καλή ευκαιρία για να ξαναθυμηθούμε και εμείς  λίγο την σχολικά μας χρόνια!

Το πρόγραμμα όμως δεν είχε μόνο κοπάνα από το σχολείο αλλά ήταν και μια πρόφαση για βόλτα στην φύση και για ένα πικ νικ!

Πρωινός παροξυσμός για την ετοιμασία του μενού και στο νου μου έρχονται τα ταπεράκια με τα κεφτεδάκια και τις πατάτες που βλέπουμε στις παλιές ελληνικές ταινίες. Μόνο που εμείς αντί για κεφτεδάκια είχαμε λουκάνικα!

Έτοιμοι λοιπόν για να απολαύσουμε μια υπέροχη φθινοπωρινή ημέρα στην φύση και να απολαύσουμε τα χρώματά της!

Μια μέρα κοπάνα από το σχολείο

Τα φύλλα να έχουν πέσει και σχηματίζουν ένα χαλί!

Μια μέρα κοπάνα από το σχολείο

 

Μικρές εξερευνήσεις στο φθινοπωρινό τοπίο ανακαλύπτοντας μικρούς θησαυρούς.

Βρήκαμε μια καρυδιά και ευκαιρία ήταν να μαζέψουμε και καρύδιαΜια μέρα κοπάνα από το σχολείο

 

Αποικίες με μανιτάρια!

μια μέρα κοπάνα από το σχολείο

Και μετά τις εξερευνήσεις μας ήρθε η ώρα και για παιχνίδι. Οι άντρες μου βάλθηκαν να με καταπλήξουν με τις αθλητικές τους δραστηριότητες. Μπάσκετ στην αρχή και στην συνέχεια ποδόσφαιρο.

Μια μέρα κοπάνα από το σχολείο

 

μια μέρα κοπάνα από το σχολείο

Τα καλάθια και τα γκολ έπεφταν βροχή . Φαντάζομαι ότι υποψιάζεστε ποιος νίκησε! Εγώ από την άλλη αποφάσισα να απολαύσω το παιχνίδι πατέρα και υιού.

Και η πολύ η άσκηση όμως φέρνει και πείνα. Η ώρα για τα ταπεράκια μας και ώρα για πικ νικ όπως λέει και το τζιτζίκι. Μπορεί να μην είχαμε φέρει ούτε τραπεζομάντηλο , ούτε κάτι να στρώσουμε για να φάμε, ο πολύς ενθουσιασμός για την κοπάνα πήρε και τα μυαλά της μαμάς που δεν προνόησε για τα δέοντα, αλλά δεν μας πτόησε.

μια μέρα κοπάνα από το σχολείο

μια μέρα κοπάνα από το σχολείο

Το μενού απλό αλλά η φύση ανοίγει την όρεξη και τα κάνει όλα νοστιμότατα.

Υποχρεώσεις μας πνίγουν κάθε μέρα. Οι δουλειές που δεν τελειώνουν ποτέ, το ίδιο και το άγχος.

Έτσι για αλλαγή κάντε κάτι διαφορετκό! Κάντε μια μέρα κοπάνα από τις υποχρεώσεις σας , από το γραφείο , από τις δουλειές και απλώς απολαύστε μια μέρα για εσάς.

Εμείς μπορέσαμε και το κάναμε. Εσείς θα το τολμήσετε;

Περισσότερες ιστορίες μας στην σελίδα του mynewfamily.gr στο Facebook 

Και περισσότερες περιπέτειες στο Instagram

error: Content is protected !!