Παιχνίδια μοντεσσόρι

Κλειστήκαμε την προηγούμενη βδομάδα σπίτι με τον μικρό λόγω ίωσης όπως και οι περισσότεροι αυτό το διάστημα. Κυκλοφορεί τρελή ίωση που κρατάει και πολλές μέρες- πολύ πιθανόν το έχετε διαπιστώσει και εσείς οι ίδιοι.

Εκτός από γκρίνια αναμενόμενη λόγω πυρετού , βήχα και μύξας και κλεισίματος μέσα στο σπίτι -το τζιτζίκι έχει μάθει στο έξω συνέχεια – έπρεπε να βρούμε και διάφορα να απασχολούμαστε γιατί σε διαφορετική περίπτωση άρχιζε μεγαλύτερη γκρίνια και πολλές ζαβολιές. Όταν βαριούνται τα παιδιά αυτά κάνουν.

Λοιπόν δύο από τα πάμπολλα παιχνίδια που έχουμε και αρέσουν στην μαμά εκτός από τα αυτοκινητάκια μας είναι τα λίγο πιο δημιουργικά και μοντεσσοριανά.

Έχουμε και λέμε δηλαδή.

Ουσιαστικά ένα τετράγωνο πλαίσιο όπου μπορεί να αναγνωρίσει χρώματα, γεωμετρικά σχήματα και μέγεθος μικρό,μεσαίο,μεγάλο και να τα βάλε στις αντίστοιχες θέσεις. Εμείς έχουμε ένα θέμα με τα τρίγωνα δεν μας κάθονται μάλλον δεν τα συμπαθεί τι να πω!

 

Το επόμενό μας είναι τα τάνγκραμ , με αυτά ασχοληθήκαμε πολύ περισσότερο. Του άρεσε πολύ να κάνει τρενάκια , πεταλουδίτσες και λουλουδάκια.

 

Τα παραπάνω είναι ασχολίες που ενισχύουν λεπτές κινητικότητες, ανακαλύπτουμε τα σχήματα και τα χρώματα και μας μαθαίνουν και την τρίτη διάσταση και το μέθεθος τον υλικών.Επίσης βοηθούν πολύ ώστε το παιδί να μείνει προσηλωμένο σε αυτό που κάνει. Και είναι δραστηριότητες ξεκούραστες για τις μαμάδες χωρίς τρέξιμο, χορό και πολύ πολύ να μιλάμε. Και αν αφοσιωθούν  κάνετε και τις δουλειές σας με την ησυχία σας.

Και έτσι περάσαμε τις μέρες μας και ευτυχώς συνήλθαμε και ετοιμαζόμαστε και πάλι για τις βόλτες μας.

Το παρόν άρθρο είναι εντελώς αντί βαλεντινιακό γιατί δεν μπορώ άλλο καρδούλες και λουλούδια.

error: Content is protected !!