mynewfamily, our-new-dad

Ο καινούριος μας μπαμπάς

Ήταν στα μέσα του καλοκαιριού και απολαμβάναμε το μπάνιο μας σε ένα ξενοδοχείο. Ο μικρός έπαιζε με κάποια παιδάκια στην πισίνα και εγώ και ο νυν σύζυγος απολαμβάναμε τον καφέ μας και στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Και εκεί που αρχίσαμε να χαλαρώνουμε αρκετά ακούμε το τζιτζίκι να λέει στα υπόλοιπα παιδάκια:

» Εγώ έχω καινούριο μπαμπά»

Για κλάσματα του δευτερολέπτου παγώσαμε . Τι είναι πάλι αυτό;

Μετά από λίγο και αφού συνήλθαμε αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι ο μικρός άρχισε να καταλαβαίνει πολύ καλά τις αλλαγές μας ( τι άλλο πίστευα δηλαδή !) και άρχισε να τις επεξεργάζεται κατάλληλα.

Ναι, είμαστε οικογένεια τελικά στο μυαλό του μικρού. Είχαμε ήδη συζητήσει ότι θα μένουμε όλοι μαζί, ότι ο μπαμπάς μας έχει πεθάνει και ότι τον αγαπάμε ( αυτό είναι πλέον κλισέ σε τέτοιες συζητήσεις) και το κυριότερο ότι ο Σ. δεν είναι ο μπαμπάς του αλλά αν θέλει μπορεί να το φωνάζει έτσι. Θα είμαστε πλέον μια οικογένεια.

Μεμιάς οι ανασφάλειες μας άρχισαν να εξαφανίζονται. Ο μεγάλος μας φόβος πως θα ήταν ο μικρός με την ιδέα της νέας οικογένειας , με την έννοια του μπαμπά, πως θα είναι και όλα αυτά είχαν ξεπεραστεί.

Για μια ακόμα φορά θεώρησα λανθασμένα ότι τα πράγματα θα ήταν  δύσκολα να τα αντιληφθεί και να τα κατανοήσει το τζιτζίκι.  Και για μια ακόμα φορά όμως με διέψευσε.Είχε αρχίσει και τον έβλεπε ή αν θέλετε είχε αρχίσει να τον νιώθει σαν τον μπαμπά του , ο καινούριος μας μπαμπάς.Όλες οι θεωρίες και όσα κατά καιρούς διαβάζαμε για το πως θα χειριστούμε την έννοια της μεικτής οικογένειας καταρρίφθηκαν με μιας. Απλά έχουμε να διαχειριστούμε την νέα πραγματικότητα ότι είμαστε στο σπίτι 3 και αποφασίζουμε και πράττουμε όλοι μαζί.

Βέβαια όλο το αυτό το διάστημα από την αρχή της γνωριμίας του μικρού με τον καινούριο μπαμπά δεν υπήρξαν εντάσεις μεταξύ μας ή διαφορετικές απόψεις για το πως θα χειριστούμε τα θέματα από τα πολύ απλά όπως τι ώρα κοιμόμαστε μέχρι θέματα συμπεριφοράς.Υπήρχε πάντα κοινή γραμμή τουλάχιστον μπροστά στο τζιτζίκι. Γιατί υπήρξαν και διαφωνίες για τον τρόπο χειρισμού , όχι τίποτα σοβαρό, που όμως τις συζητούσαμε μεταξύ μας και όχι μπροστά στον μικρό.Επίσης ίσως πολύ σημαντικό δεν υπήρχαν παρεμβολές από άλλους π.χ αν ήμουν χωρισμένη πως θα αντιδρούσε ο κανονικός μπαμπάς του και διάφορα τέτοια.

Μέχρι στιγμής ο μικρός δεν τον φωνάζει μπαμπά , κάποιες φορές μόνο ειδικά όταν θέλει κάτι – οι κλασσικές χαλιφιές- ή του βγαίνει πιο αβίαστα να τον φωνάζει daddy – στα αγγλικά. Σαν οικογένεια έχουμε δεθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό σε σημείο ο ένας να αναζητά την παρουσία του άλλου.Το τζιτζίκι αποζητά ΠΟΛΎ τον καινούριο μπαμπά,πότε θα έρθει, τι κάνει,που είναι κλπ. Είναι άλλωστε κάτι που δεν το έχει ζήσει, που το βιώνει ουσιαστικά για πρώτη φορά και όπως φαίνεται το απολαμβάνει.

Για ακόμα μια φορά τα πράγματα ήρθαν ομαλά τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Και αυτά που αντιλαμβάνομαι είναι ότι ΜΟΝΟ με συζήτηση και μιλώντας ειλικρινά , όσο και αν αυτό μπορεί να μας δυσκολεύει κάποιες φορές ως γονείς , ξεπερνιούνται όλα.

Απλά χρειάζεται χρόνος και υπομονή ώστε τα νέα δεδομένα να γίνουν «κτήμα» μας. 

Άλλο ένα «πρόβλημα» ξεπεράστηκε και μας δίνει νέα ώθηση ώς μεικτή οικογένεια.

Ένα έχω να συμβουλέψω. Αν αποφασίσατε για έναν δεύτερο γάμο και φοβάστε την αντίδραση των παιδιών μην το φοβηθείτε , τολμήστε το αρκεί να ξέρετε γιατί προχωράτε σε ένα τέτοιο βήμα και να είστε έτοιμοι για πολύ συζήτηση.

Είπαμε υπομονή και χρόνος.

error: Content is protected !!