Πασχαλινές αναμνήσεις - mynewfamily.gr

Πασχαλινές αναμνήσεις- mynewfamily.gr

Μια ανάσα πριν το Πάσχα και όλοι έχουμε μια προσμονή και μια χαρά για να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Μια μικρή απόδραση, να μαζευτεί όλη η οικογένεια μαζί, να καθίσουμε όλοι μαζί στο γιορτινό τραπέζι , να ξεφύγουμε λίγο από τα καθημερινά.

Να ξεκουραστούμε και να βοηθήσουμε και τον εαυτό μας να κατεβάσει λίγο τους ρυθμούς του και να μπορέσουμε να απολαύσουμε απλά καθημερινά πράγματα με τους αγαπημένους μας. Μακριά ίσως από την βαβούρα της πόλης αλλά και μακριά από υπολογιστές και ιντερνετ. Μια καλή ευκαιρία να ξεφύγουμε και από τον καταιγισμό των πληροφοριών.

Οι γιορτές είναι επίσης μια ευκαιρία να μας έρθουν στο μυαλό μας πασχαλινές αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια , να νοσταλγήσουμε λίγο εκείνες τις εποχές.

Και σε αυτό βοηθάνε κυρίως και οι μυρωδιές από τα τσουρέκια και τα πασχαλινά κουλουράκια.

Κάνοντας φέτος πασχαλινά κουλουράκια θυμήθηκα που ο νονά μου μου έστελνε πάντα ένα κουτί γεμάτο με κουλουράκια κατακίτρινα που μοσχοβολούσαν πριν ανοίξουμε το κουτί. Ένα κουτί που ερχόταν πάντα στο σπίτι 4 μέρες πριν το Πάσχα μαζί με μια λαμπάδα. Η μαμά μου να προσπαθεί να με αποτρέψει από τα φάω γιατί είναι νηστεία και δεν κάνει και εγώ στα κρυφά να τα τρώω. Πόση ήταν η χαρά και για το δώρο που έστελνε η νονά αλλά και που κατάφερνα και ξεγελούσα την μαμά μου και έτρωγα τα κουλουράκια!

Μνήμες που ξύπνησαν καθώς κάναμε τα πασχαλινά μας κουλουράκια με το τζιτζίκι που τον έχω πάντα βοηθό. Να παλεύουμε να ζυμώσουμε, να έχουμε κάνει μια κουζίνα άσπρη αλλά με μια απίστευτη χαρά και ένα γέλιο που μας έβγαινε αυθόρμητο.

 

Πασχαλινές αναμνήσεις - mynewfamily.gr

 

Πασχαλινές αναμνήσεις - mynewfamily.gr

 

Και το τζιτζίκι να γίνεται καλλιτέχνης με την ζύμη!

Πασχαλινές αναμνήσεις - mynewfamily.gr

Και όταν ετοιμάστηκαν τα κουλουράκια και τα βγάλαμε από τον φούρνο μια γνώριμη μυρωδιά πλημμύρισε το σπίτι.

Και η συνέχεια….. Να κυνηγάω τον μικρό να μην φάει όλα τα  κουλουράκια !

Η ιστορία επαναλαμβάνεται λοιπόν.

Και αφού φτιάξαμε τα κουλουράκια μας τα ετοιμάζουμε να τα πάμε «πεσκέσια», δώρα σε συγγενείς που μας περιμένουν για να περάσουμε όλοι μαζί αυτές τις μέρες.

Και εδώ στο χωριό ο γείτονας όλο και κάτι θα πάει στον άλλον. Σε εμάς η γειτόνισσα μας έφερε ένα τεράστιο μυρωδάτο τσουρέκι και εμείς φυσικά δώσαμε κουλουράκια. Για το καλό!

Εσείς τι πασχαλινές αναμνήσεις έχετε; Θέλετε να τις μοιραστείτε μαζί μας;

Καλό Πάσχα σε όλους!!

error: Content is protected !!