το αφεντικό στο σπίτι

Ποιος είναι το αφεντικό στο σπίτι;

Κρίσιμη ερώτηση με εξίσου κρίσιμη απάντηση στην οικογένεια.

«Ποιος είναι το αφεντικό στο σπίτ騻

Μέχρι πριν ένα χρόνο ήταν αδιαμφισβήτητο δικαίωμα της μαμάς. Ως sigle mom που ήμουν έπρεπε να είμαι πανταχού παρόν , να παίρνω αποφάσεις και να πράττω. Δεν ήταν θέμα επιλογής ήταν θέμα αναγκαιότητας. Είχα την ευθύνη για τα πάντα. Και αυτή η ευθύνη είναι πολύ βαρύ φορτίο.

Για το τζιτζίκι ήταν δεδομένο ότι εγώ ήμουν ο αρχηγός ,εγώ έκανα κουμάντο. Δεν είχα αφήσει περιθώρια για διαφωνίες και παραπλανήσεις.

Έλα όμως που πλέον δεν κάνω εγώ κουμάντο ή δεν κάνω μόνο εγώ. Δεν γίνεται άλλωστε. Στην οικογένεια είμαστε πλέον τρεις μαζί με τον καινούργιο μας μπαμπά. Δεν μπορώ να αποφασίσω μόνο εγώ ή να το παίζω αρχηγός.Βέβαια κακά τα ψέματα κουμάντο στο σπίτι κάνουν ως επί το πλείστον οι γυναίκες αλλά σε συνεννόηση με τον άντρα.

Στην αρχή το τζιτζίκι ήταν λίγο μπερδεμένο ως προς ποιον να ακούει,ποιος αποφασίζει. Ήξερε ότι αυτό που έλεγε η μαμά ίσχυε. Ήρθε όμως η στιγμή που αποφάσισε ο μπαμπάς ή που μας έβλεπε να συζητάμε για θέματα χωρίς να του είναι ξεκάθαρο ποιος αποφάσιζε.

Συνέχιζε να λέει ότι η μαμά είναι ο αρχηγός και πολλές φορές ενώ έλεγε κάτι ο μπαμπάς μας, περίμενε από εμένα να το επιβεβαιώσω. Λίγο μπερδεμένες καταστάσεις που πολλές φορές μας έφερνε λίγο σε αμηχανία με την έννοια ότι οι αποφάσεις του ενός φαινόταν ότι δεν ακουγόντουσαν.

Ένα από τα προβλήματα της μεικτής οικογένειας να ξανά αλλάξεις συνήθειες και να παραχωρήσεις «εξουσίες » στον άλλον. Και όσο μεγαλώνεις είναι όλο και πιο δύσκολο να προσαρμόζεσαι.Και μέσα σε όλο αυτό να δώσεις στο παιδί να καταλάβει ότι πλέον δεν αποφασίζει μόνο ο ένας αλλά όλοι μαζί και ειδικά οι γονείς μαζί.

Το βασικό είναι στα μάτια των παιδιών να μην ακυρώνονται οι αποφάσεις των γονιών. Γιατί το μπέρδεμα το γονιών ξεπερνιέται μετά από λίγο καιρό μετά την συνειδητοποίηση ότι πλέον δεν είσαι μόνος σου . «Μόνος σου είσαι και όσο θέλεις χόρευε» λέει το ρητό αλλά μετά τον γάμο αυτά αλλάζουν.

Και για μένα ήταν λίγο «μπέρδεμα» γιατί μετά από από 4 χρόνια ως siglemom ήταν λίγο δύσκολο να συντονιστώ , ότι έπρεπε να συζητάμε και όχι να αποφασίζω και διατάζω.

Πριν μιλήσεις σκέψου λένε και αυτό προσπάθησα να κάνω, δύσκολο μεν και πολλές φορές χρειάστηκε να δαγκώσω και την γλώσσα μου για μην πεταχτώ. Συνήθειες είναι αυτές τι να κάνω!  Άφησα τον άντρα μου να τακτοποιήσει μερικά θέμα και ειδικά ότι είχε σχέση με το παιδί. Και έτσι σήμερα φτάσαμε σε σημείο ο μικρός να λέει ότι » ο μπαμπάς είναι το αφεντικό στο σπίτι».

Μικρές αλλαγές αλλά με πολύ μεγάλη σημασία για το δέσιμο της οικογένειας και ειδικά της μεικτής οικογένειας.

Σαν σωστό όμως αφεντικό τους αφήνω να νομίζουν πως κάνουν κουμάντο στο σπίτι. Γιατί κατά βάθος ξέρουν ποιος είναι το αφεντικό.

error: Content is protected !!