Πόσο κοστίζει ένα όνειρο;

Πόσο κοστίζει ένα όνειρο;

Όνειρα,αναγκαία για την ζωή μας.
Κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει αναγκαίο κακό για την ζωή μας.
Αντικρουόμενες απόψεις ανάλογα και τι στάση ζωής έχεις.

Όνειρα πουλιά μου ταξιδιάρικα λοιπόν.
Από μόνη της η λέξη όνειρα έχει κάτι το θετικό, κάτι καλό που θα θέλαμε να γίνει, κάτι όμορφο που περιμένουμε.

Αναγκαία για να κοιτάμε μπροστά , να πορευόμαστε,να νιώθουμε όμορφα και καλά με τον εαυτό μας και την ζωή μας όταν όλα είναι μαύρα και άραχνα. Και κάπου εκεί στο βάθος αρχίζουμε και τα πιστεύουμε. Ότι μπορεί να γίνουν και πραγματικότητα. Γιατί πολλές φορές είναι και ουτοπικά.

Αλλά μια ουτοπία την οποία την έχουμε δημιουργήσει εμείς για εμάς . Έξω από κάθε λογική,χωρίς να μετράμε συνέπειες και απλώς να παρασυρόμαστε με την φαντασία μας.

Και όμως υπάρχουν κάποιες στιγμές στην ζωή μας που κάποιο ή κάποια όνειρα να πραγματοποιούνται ή να νομίζουμε ότι αγγίζουν την πραγματικότητα.Το ευτυχές είναι να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο.Το άσχημο σενάριο είναι να αποδειχτεί ότι το όνειρο δεν άξιζε ή κάπως αλλιώς το είχαμε στο μυαλό μας και δεν μας βγαίνει ακριβώς ή απλώς η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από αυτό που φανταστήκαμε και ονειρευτήκαμε. Εμείς οι μονογονείς το ξέρουμε άλλωστε αυτό πολύ καλά.

Και τότε τι γίνεται;
Απλώς προσγειωνόμαστε απότομα πολλές φορές πριν καταλάβουμε καλά καλά τι γίνεται.
Αυτή η ανώμαλη προσγείωση είναι που μας πληγώνει , που μας τσακίζει , που μπορεί να μας κάνει να γίνουμε πολύ σκληροί με τον εαυτό μας ή να μας παρασύρει σε απογοήτευση ή ακόμα παραπέρα.

Και προσπαθείς πάλι να σηκωθείς, να σταθείς στα πόδια σου, να συνεχίσεις την ζωή και να ονειρευτείς και πάλι. Το έχεις ανάγκη. Αλλά……

Αυτό το αλλά σου βάζει χειρόφρενο. Πονάει πολύ να βλέπεις τα όνειρα σου να γκρεμίζονται και να τσακίζονται.Είναι δύσκολο να ξαναχτίσεις όνειρα γιατί φοβάσαι. Και φοβάσαι από τον πόνο που μπορούν να σου δημιουργήσουν και πάλι. Και δεν θέλεις , δεν μπορείς να το ξαναβιώσεις.
Αξίζει όμως να μην προχωρήσεις , να μην προσπαθήσεις να ζεις , να μην κάνεις όνειρα; Γιατί χωρίς τα όνειρα δυστυχώς δεν ζούμε.

Τελικά όμως πόσο κοστίζει ένα όνειρο; Και πόσο κοστίζει το να μην ονειρευτείς;

error: Content is protected !!