Ταξιδιώτης στον τόπο μου.Ανακαλύπτοντας την πόλη που μεγάλωσα

Ταξιδιώτης στον τόπο μου , ανακαλύπτοντας την πόλη που μεγάλωσα

Μένω πλέον στο χωριό , σε άλλο μέρος  από την πόλη  που γεννήθηκα και που μεγάλωσα την, Θεσσαλονίκη . Όμως κάθε φορά που την επισκέπτομαι νιώθω πια σαν ταξιδιώτης στον τόπο μου, ανακαλύπτοντας την πόλη .

Καθε ταξίδι που κάνουμε είναι ιδιαίτερο. Ανακαλύπτουμε νέους προορισμούς, έχουμε νέες εικόνες, γευόμαστε τοπικές γεύσεις, αισθανόμαστε την κουλτούρα του κάθε τόπου.

Και όμως σε κάθε ταξίδι στη πόλη μου θα έπρεπε να νιώθω διαφορετικά. Άλλωστε έχω ζήσει , έχω νιώσει τον παλμό της, την ξέρω και είναι κομμάτι του εαυτού μου.

Και όμως κάθε φορά που την επισκέπτομαι πια νιώθω σαν ταξιδιώτης. Σαν να είναι η πρώτη φορά που την επισκέπτομαι και θέλω να την ανακαλύψω.

Πως να ανακαλύψεις όμως μια πόλη που θεωρητικά την ξέρεις και την έχεις ζήσει; Και λέω θεωρητικά γιατί τα τελευταία χρόνια η μητρότητα και η μονογονεϊκότητα δεν μου άφησαν και πολλά περιθώρια να βρίσκομαι «μέσα» στην πόλη. Συν ότι τα τελευταία χρόνια έχω μετακομίσει στο χωριό.

Ένα νέο είδος ταξιδιώτη γεννιέται μέσα μου , ο ταξιδιώτης στον τόπο μου. Γνωρίζω τον τόπο μου αλλά επί της ουσίας δεν τον ξέρω πλέον. Βλέπω αναρτήσεις από φίλους για το που έχουν πάει και τι κάνουν και νιώθω ότι δεν αναγνωρίζω τίποτα.

Πηγαίνω στην πόλη μου και ανακαλύπτω συνεχώς νέα πράγματα. Είτε πολιτιστικά γιατί τελευταία η Θεσσαλονίκη έχει αποκτήσει έναν απίστευτο καλλιτεχνικό αέρα, είτε από ιστορικά αξιοθέατα που αν είναι δυνατόν δεν τα είχα προσέξει ποτέ ή δεν τα ξέρω.

Μέχρι που πλέον έχω και χάρτη της πόλης! Έπεσε στα χέρια μου στο αεροδρόμιο όταν γυρνούσαμε από Ιταλία και με ξάφνιασε που επιτέλους προωθούμε την πόλη , που σκεπτόμαστε και λίγο τουριστικά. Το θέμα είναι πως σε άλλη περίπτωση το πιο πιθανόν είναι ότι θα πετούσα τον χάρτη ή δε θα έδινα καμία σημασία. Και όχι μόνον τον κράτησα , τον ξεφύλλισα και τον κρατάω ως κόρη οφθαλμού πλέον.

Ταξιδιώτης στον τόπο μου. Ανακαλύπτοντας την πόλη που μεγάλωσα

Και με την βοήθεια του τζιτζικιού που είναι η καλύτερη παρακίνηση για να εξερευνήσεις μια πόλη, ξεκίνησα να «βλέπω» και αισθάνομαι τη πόλη μου αλλιώς.

Μια βόλτα με καραβάκι στην παραλία ήταν ήταν αφορμή για αυτό το άρθρο. Ένιωθα σαν να την βλέπω για πρώτη φορά.

Να είσαι στο λιμάνι και να κοιτάς με νοσταλγία τον Λευκό Πύργο

Ταξιδιώτης στον τόπο μου - Ανακαλύπτοντας την πόλη που μεγάλωσα

Να ενθουσιάζομαι για εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη μου όπως ακριβώς ένας ταξιδιώτης που θέλει να τα εξερευνήσει όλα που παλαιότερα δεν μου έκαναν εντύπωση.

Μουσικές ,χρώματα και αρώματα να με πλημμυρίζουν φέρνοντας αναμνήσεις.

https://www.facebook.com/antigoni.mitsiou/videos/a.10210419751157849.1073741837.1465685506/10210421788088771/?type=3

Συλλαμβάνω τον εαυτό μου να προσπαθεί να χωρέσει πότε στην νέα μου ζωή στο χωριό και πότε  στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα.Ένα εκκρεμές που κινείται συνεχώς από μια νοσταλγία για επιστροφή στον κόσμο της οικειότητας μου.

Ταξιδιώτης στον τόπο μου. Ανακαλύπτοντας την πόλη που μεγάλωσα

Ίσως φταίει που μεγαλώνω . Ίσως φταίει όπως σε όλα τα πράγματα όταν έχεις κάτι δεδομένο και δίπλα σου δεν το προσέχεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον μπορώ να αισθανθώ την Θεσσαλονίκη και να νιώσω την ατμόσφαιρά της και το πόσο ερωτική πόλη είναι . Να καταλάβω πλέον γιατί την ερωτεύονται όλοι.

Είμαι πλέον ένας ταξιδιώτης στον τόπο μου προσπαθώντας να ανακαλύψω την πόλη που μεγάλωσα.

Επισκεφθείτε μας και στο Facebook αλλά σας προσκαλώ να ανακαλύψουμε και νέους προορισμούς στον Όλυμπο

error: Content is protected !!