Πέντε στόχοι για την νέα χρονιά

Σκέψεις για την χρονιά που πέρασε και πέντε στόχοι για την νέα

Μια χρονιά πέρασε γεμάτη από εικόνες και υπέροχες εμπειρίες.Πέντε πράγματα που έμαθα την  χρονιά που μας πέρασε και πέντε στόχοι για την νέα χρονιά.

1.Στόχος χωρίς ξεκάθαρο πλάνο πως να τον πετύχεις είναι και παραμένει απλώς όνειρο

Μπορεί να έχετε ένα όνειρο  ή μπορεί να μην είναι ακριβώς ένα όνειρο αλλά κάτι που αρχίζει και πραγματοποιείται. Δυστυχώς όμως εάν δεν υπάρχει ένα πλάνο , ένας ξεκάθαρος στόχος και ο τρόπος με το οποίο θα πραγματοποιηθεί, παραμένει στα χαρτιά ή στην σφαίρα του φανταστικού.
Για την χρονιά που πέρασε είχα πολλά όνειρα για να κάνω το ένα , να κάνω το άλλο . Κάποια πραγματοποιήθηκαν ίσως και λίγο από τύχη. Άλλα έμειναν απλώς όνειρα ελπίζοντας πως θα πραγματοποιηθούν κάποια στιγμή.Προχωρώντας όμως στην νέα χρονιά αποφάσισα να βάζω «γραμμές» και αντί να έχω έναν μεγάλο στόχο να τον «σπάω» σε μικρότερα βήματα ώστε να γίνει πιο εύκολος να επιτευχθεί.  

2.Οργάνωση

Άμεση σχέση με τον πρώτο στόχο έχει και το να μάθω να οργανώνομαι. Γιατί ως γνωστόν δεν είμαι και το πιο οργανωτικό άτομο. Χαρτάκια, σημειώσεις, Post -it, κλπ πρέπει να εξαφανιστούν. Πρέπει να να ξέρω που σημειώνω τι ξεκάθαρα για να μπορώ στην συνέχεια και να το βρίσκω εύκολα. Απαραίτητο επίσης ένα πλάνο για τις δουλειές που έχω να κάνω και πότε, ένας προγραμματισμός. Έτσι αποφάσισα να χρησιμοποιήσω ημερολόγιο κάτι σαν τα bullet journals , την τελευταία μόδα που κυκλοφορεί τελευταία. Για τις πεζοπορίες μου , για τον προγραμματισμό των social media κλπ. Στην αρχή κάθε μήνα θα γράφω όλα όσα πρέπει να κάνω και θα προγραμματίζω τις δουλειές μου. Απλά και ξεκάθαρα!

Σκέψεις για την χρονιά που πέρασε και πέντε στόχοι για την νέα
Photo by Estée Janssens on Unsplash

3.Κάντε την δουλειά που πρέπει να κάνετε εάν θέλετε να ξεχωρίσετε

Είναι κάτι που ειδικά φέτος το είπα και το τόνισα πολλές φορές και στον εαυτό μου. Κάνω την δουλειά που πρέπει να κάνω όσο καλύτερα και με μεγαλύτερη συνέπεια. Μπορεί να κρυφοκοιτάζω πολλές φορές «δεξιά και αριστερά» και να αναρωτιέμαι πως γίνεται ο οι άλλοι να έχουν καταφέρει αυτό που προσπαθώ τόσο καιρό και εγώ όχι . Πολλές φορές αυτό με «ρίχνει» και δεν θέλω να συνεχίσω αλλά μετά σκέφτομαι ότι ίσως δεν έχει έρθει η ώρα μου όπως λένε. Όμως ο μόνος τρόπος να ξεχωρίσεις  και να ανταμειφθείς για την δουλειά σου είναι να συνεχίσεις να την κάνεις και όσο γίνεται και καλύτερα. Κάποια στιγμή θα έρθει και η δική μου ευκαιρία! 

https://www.instagram.com/p/Bqy_-9_AFSp/

 

4. Η υγεία είναι προτεραιότητα

Αυτή η χρονιά ήταν λίγο περίεργη όσον αφορά θέματα υγείας. Ο οργανισμός μου άρχισε όχι απλώς  να χτυπάει καμπανάκια αλλά α εμφανίζει κάποια σημάδια ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Δυστυχώς η υγεία επηρεάζεται από την συναισθηματική μας κατάσταση. Και όταν έρχεται η ηρεμία εκεί είναι που ο οργανισμός ξεσπάει.Από την μια  αυτή η χρονιά ήταν πολύ θετική γιατί πλέον είχα ηρεμήσει πλήρως από όσα με ταλαιπωρούσαν για χρόνια από την άλλη όμως έκαναν την εμφάνισή τους ιατρικά θέματα που συνδέονται άμεσα με την ψυχολογία μας (δεν το λέω εγώ αλλά οι γιατροί)

Επομένως για την επόμενη χρονιά είναι απαραίτητο να δουλέψω με τον εαυτό μου, λίγο περισσότερη γυμναστική, καλύτερη διατροφή να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν γιατί ως γνωστόν η θετική ψυχολογία βοηθάει.

5. Ανακαλύπτοντας έναν νέο εαυτό

Η χρονιά αυτή είχε κάτι το ιδιαίτερο για μένα. Μπόρεσα να αναμετρηθώ με τον εαυτό μου και με τους φόβους μου.  Αλλά κατάφερα να κατακτήσω ένα όνειρο και έναν στόχο και να ανακαλύψω νέα όρια ψυχικά και σωματικά. Πριν από δυο χρόνια περίπου μετά την μετακόμισή μου στο χωριό , ξεκίνησα τις πεζοπορίες στον Όλυμπο. Φέτος όμως ήταν η χρονιά ήταν ιδιαίτερη γιατί κατάφερα να πραγματοποιήσω ένα όνειρο , να κάνω μια ανάβαση επίπονη μεν , θεραπευτική δε να φτάσω κάτω από την πιο ψηλή κορυφή της Ελλάδος.Για μένα αυτή η ανάβαση ήταν ένα «εσωτερικό ταξίδι» γιατί στο τέλος αυτό που κατέκτησα δεν ήταν μόνο ένας στόχος αλλά ο ίδιος μου ο εαυτός. 

 

Σκέψεις για την χρονιά που πέρασε και πέντε στόχοι για την νέα

Νέα χρονιά ξεκίνησε και περιμένουν τόσα ακόμα να ανακαλύψουμε και δούμε. Γιατί αυτή η χρονιά μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη από την προηγούμενη. Νέες εμπειρίες και νέα πράγματα μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε δεν νομίζετε;

Σκέψεις για την χρονιά που πέρασε και πέντε στόχοι για την νέα

Για περισσότερα από την ζωή στο χωριό σας περιμένω και στην σελίδα του mynewfamily Facebook

error: Content is protected !!