Βιβλιοπαρουσίαση - Το νησί της ροδιάς

Βιβλιοπαρουσίαση – Το Νησί της Ροδιάς

Μια ακόμα βιβλιοπαρουσίαση για τους μικρούς μας φίλους μας .«Το νησί της Ροδιάς» από τον συγγραφέα Μάνο Κοντολέων που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6+.

Ένα μικρό αγόρι, ο Μάνος, θα κάνει διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά του  σε ένα μικρό νησί. Εκεί, θα γνωρίσει δεκατέσσερα παιδιά, πάνω- κάτω στην ηλικία του. Θα μάθει την ιστορία της Ροδιάς και θα γνωρίσει τη Ρήγαινα. Θα περάσει ένα υπέροχο καλοκαίρι που σίγουρα θα του μείνει αξέχαστο.

Πρόκειται για μια γλυκιά και τρυφερή ιστορία για τα παιδιά του κόσμου. Τα παιδιά που έμειναν στη ζωή  χωρίς τους γονείς τους, είτε γιατί τους έχασαν, είτε γιατί οι ίδιοι οι γονείς τους δεν μπορούσαν να τα μεγαλώσουν και τα άφησαν σε κάποιο ίδρυμα.

Ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων, γνωρίζει στους αναγνώστες  του, μικρούς και μεγάλους,  Τα Παιδικά Χωριά SOS καθώς και το έργο τους. Μέρος των εσόδων από το συγκεκριμένο βιβλίο διατίθενται στα Παιδικά Χωριά.

Το βιβλίο ήταν επίσης υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου 2016. Μια ιστορία που θα αγγίξει κάθε αναγνώστη.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Μάνος αφήνει το χέρι του παππού. Τρέχει και χώνεται ανάμεσα στους νέους φίλους του. Και ο Ερμής τον αφήνει να χτυπήσει τις χορδές της κιθάρας του, μα η Έλλη μαζί με άλλα δυο αγόρια -τον Αντρίκο και τον Οδυσσέα- και ένα κορίτσι που το λένε Αριάδνη αρπάζουν τον Μάνο και στέκονται και στέκονται σε μια γωνιά.

«Αποφασίσαμε να είσαι κι εσύ στη μικρή μας χορωδία!» τον ενημερώνουν και χωρίς να χάσουν καιρό, ξεκινάνε να του μαθαίνουν το τραγούδι που  σε λίγο θα τραγουδήσουν.

 

Η παραπάνω βιβλιοπαρουσίαση είναι της Αγγελίνας Παπαθανασίου.

error: Content is protected !!