to-single-or-not-single

To single or not to single

Κάτι σαν το σαιξπηρικό to be or not to be?

Βαθυστόχαστα μηνύματα για φιλοσοφικές συζητήσεις με ποτό και τσιγάρο.

Κάνεις μια ανασκόπηση το πριν , το τώρα και αυτό που φαίνεται πως θα έρθει ή ελπίζεις ότι θα έρθει.

Σας μπέρδεψα λίγο το ξέρω, και εγώ μπερδεμένη είμαι.

Μπήκα έτσι ξαφνικά στο κλαμπ των singles και μάλιστα στων singleparents χωρίς να είναι δικιά μου απόφαση και επιλογή.

Έφτυσα αίμα για να συνηθίσω την νέα πραγματικότητα και να αρχίσω να λειτουργώ με άλλους ρυθμούς άλλα δεδομένα,άλλες συνήθειες. Και πέρασε ο καιρός και τα πράγματα έχουν μπει σε μια τάξη. Με έβλεπα πλέον σαν μια single που έχει παιδί και όχι σαν μονογονέα – αν το σκεφτείτε έχει διαφορά πως ακριβώς εvτάσσεις τον εαυτό σου στο σύνολο.

Και όλα άρχισαν να μπαίνουν σε μια τάξη και συνήθιζα όλο και περισσότερο την κατάστασή μου μέχρι που άρχισε να μου αρέσει κιόλας. Μια μαμά μόνη , ελεύθερη και ωραία ( είπαμε είμαι ψώνιο και μου αρέσει).

Όποτε θέλω παίρνω το καπελάκι μου και το παιδί μου και όπου φυσάει ο άνεμος. Χωρίς να ρωτάω και να δίνω λογαριασμό σε κανένα. Που θα πάω, πότε θα γυρίσω,αν θα γυρίσω κλπ. Χωρίς να στριμώχνω τα ρούχα μου στην ντουλάπα, έχω τετράφυλλη όλη δική μου. Χωρίς να δίνω λογαριασμό για τα έσοδα και τα έξοδα σε κανένα εκτός από τον εαυτό μου. Και να έχω την ησυχία μου την βολή μου.

Και έρχεται τώρα η ώρα που πρέπει να γίνει μια αλλαγή και πρέπει να πάρω μια απόφαση. Συνεχίζω έτσι όπως έχω συνηθίσει τα τελευταία χρόνια ως μόνη μητέρα ή αλλάζω ρότα και ξαναμπαίνω στον δρόμο του συζυγικού βίου δημιουργώντας μια νέα οικογένεια;

Εδώ σε θέλω μαντάμ! 

Η ζωή μάλλον άρχισε να μου παίζει πάλι παιχνίδια , αλλά αυτή τη φορά πολύ διαφορετικά.

Άρχισε μάλλον να αλλάζει και αυτή ρότα με μένα.

Τι λέτε εσείς;

 

error: Content is protected !!