Ταξίδι στην Αθήνα

Έχει γίνει πλέον παράδοση κάποιες μέρες των γιορτών των Χριστουγέννων να τις περνάμε στην Αθήνα. Η καλή μου φίλη Ολυμπία έχει πάντα το σπίτι της ανοιχτό και μας περιμένει.

Το φετινό ταξίδι ήταν λίγο διαφορετικό γιατί αν και παντρεμένη πλέον , λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ο σύζυγος δεν μπορούσε να έρθει μαζί μας. Έτσι ξεκινήσαμε και φέτος για μια ακόμα χρονιά μαζί με το τζιτζίκι,μόνοι μας,για το ταξίδι μας.

Τις προηγούμενες χρονιές στο πρόγραμμα είχαμε βόλτες πολιτιστικού ενδιαφέροντος.Φέτος το πρόγραμμα ελεύθερο για βόλτες.Το τζιτζίκι δεν είχε διάθεση για βόλτες  καθώς και το κρύο ήταν τσουχτερό. «Μπέϊμπι σίτερ» ευτυχώς είχαμε άρα ώρα για ήρεμες βόλτες άνευ παιδιού.

Τι πιο όμορφο βόλτες στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα να χιονίζει κιόλας!!!

Οι βόλτες μας ξεκινούσαν από τον σταθμό του μετρό στην πλατεία Βικτωρίας.

Athens travel-Vicroria square

Επόμενη στάση ,που αλλού Μοναστηράκι.Δυστυχώς λόγω κρύου και χιονιά πολλά μαγαζιά ήταν κλειστά και οι δρόμοι χωρίς ιδιαίτερη κίνηση.

Travel to Athens

 

Όσα μαγαζιά ήταν ανοιχτά αποζημιώνουν τον επισκέπτη με την ποικιλία των ειδών και τα χρώματα.

Travel to Athens - Monastiraki

Στην πλατεία Αβησσυνίας με τα παλαιοπωλεία. Ταξίδι σε άλλη εποχή.

Travel to Athens-Avisinias square

Και μετά από μια τέτοια βόλτα μια ζεστή σοκολάτα με θέα την Ακρόπολη.

Travel to Athens-Akropoli

Στην οδό Ευρυπίδου ένας δρόμος με πανδαισία αρωμάτων και με μαγαζιών που μπορείς να χάνεσαι με τις ώρες .

Travel to Athens -Eyripidou

Παραμονή πρωτοχρονιάς ήταν ταγμένο για έναν γκλαμουράτο καφέ. Σε γνωστό ξενοδοχείο στο Σύνταγμα που φημίζεται για την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρά του και το τεράστιο δέντρο του. Ήμασταν όμως άτυχοι γιατί για έναν απλό καφέ υπήρχε λίστα αναμονής.

Travel to Athens -Grangebretagne

Και έτσι πέρασαν οι μέρες μας ευχάριστα και χαλαρά γεμίσαμε εικόνες και μυρωδιές  και επιστρέψαμε στην βάση μας. Και του χρόνου λοιπόν ή ίσως και πιο νωρίς για ένα ακόμα ταξίδι στην Αθήνα.

 

 

error: Content is protected !!