Ταξίδι στην Πράγα - Με τα μάτια των παιδιών

Ταξίδι στην Πράγα – Με τα μάτια των παιδιών

Όπως είπα και στο προηγούμενο άρθρο μου το ταξίδι στην Πράγα που κάναμε ήταν ένα ταξίδι για να δω πως λειτουργεί ο γονιός στο εξωτερικό αλλά  και πιο πολύ για τον μικρό μου. Για να δει , να ακούσει, να αισθανθεί ατμόσφαιρα από άλλη χώρα άλλα ήθη και έθιμα,άλλες κουλτούρες. Άρα το πρόγραμμά μας έπρεπε να ήταν και προσαρμοσμένο στα δικά του ενδιαφέροντα

Ψάχνοντας για να δούμε που μπορούμε να πάμε με το τζιτζίκι και να τον ενδιαφέρει,αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε ότι η Πράγα είναι μια πόλη για παιδιά. Πάρκα,πεζοδρόμια,αξιοθέατα, εστιατόρια. Και πιστέψτε με όλα όσα λένε και γράφονται για αυτή την πόλη είναι αλήθεια.

Η εξερεύνηση της Πράγας  ξεκίνησε κατ’ απαίτηση του μικρού από το θαλάσσιο πάρκο .

Το εισιτήριο για τους μεγάλους είναι 280 κορώνες  – περίπου 10,80€ και για τον μικρό 70 κορώνες – περίπου 2,70€ .

Ταξίδι στην Πράγα με τα μάτια των παιδιών

 

Μαύρα , κόκκινα,μικρά , μεγάλα ψάρια πιράνχας,μικροί καρχαρίες ,αλιγάτορας μερικά από όσα είδαμε.

Ταξίδι στην Πράγα -Mε τα μάτια των παιδιών

 

Για να πω την αλήθεια δεν τρελάθηκα και πολύ , δεν ήταν αυτό ακριβώς που φανταζόμουν για θαλάσσιο πάρκο αλλά το τζιτζίκι ξετρελάθηκε.Για 2 ώρες περίπου γυρνούσαμε και βλέπαμε ξανά και ξανά όλα τα ψάρια.Για περισσότερες πληροφορίες για το πως θα πάτε τι θα δείτε στην σελίδα του Sea World

Δεύτερη μέρα είχε επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο.

Εισιτήριο για τους μεγάλους 200 κορώνες – 7,70€ περίπου και για τον μικρό  150 κορώνες – 5,80€my new family

Εκεί πραγματικά και οι τρεις μας ενθουσιαστήκαμε.

Inventivemommy

Ήμασταν πάνω από 3 ώρες  μέσα στο πάρκο που είναι τεράστιο στην σελίδα τους αναφέρουν ότι είναι 600 στρέμματα και 10 χιλιόμετρα περπάτημα.Για να καταλάβετε το μέγεθος υπάρχει και χάρτης του ζωολογικού κήπου.

Και οι 3 ώρες που κάναμε ήταν λίγο γιατί πολλά ζώα  είτε τα είχαν μεταφέρει είτε ήταν κλειστά στα κλουβιά λόγω κρύου .

 

 

Και τι δεν είδαμε! 

 

 

Γορίλες, καμηλοπάρδαλη.

Ταξίδι στην Πράγα -Mε τα μάτια των παιδιών

 

Ελέφαντες και τίγρη!

Ταξίδι στην Πράγα -Mε τα μάτια των παιδιών

Πιγκουίνοι, φλαμίγκο,αετούς , λιοντάρια ,ενυδρίδες, σαύρες, κροκόδειλους αγριόγατες, φίδια,πιθήκους,χελώνες,σαύρες και ότι μπορεί να βάλει ο νους σας.

Ταξίδι στην Πράγα - Με τα μάτια των παιδιών

Οι φώκιες να δίνουν ρεσιτάλ με το κολύμπι τους.

A small taste of what we saw today in the #zoopraha #seaseal #seal

A post shared by Mitsiou Antigoni (@antigonimitsiou) on

Όλο το ζωικό βασίλειο μπροστά μας!

Και αφού μας συνεπήρε τόσο ο ζωολογικός κήπος συνέχεια είχε και ένα μουσείο LEGO – είμαστε μεγάλοι φαν.Εδώ ήμασταν σε ιδιωτικό μουσείο. Πληρώσαμε σχεδόν 20€ για είσοδο και για τους τρεις μας που στην αρχή μας κακοφάνηκε πάρα πολύ γιατί επί της ουσίας είναι ένας χώρος μιας επιχείρησης που διαφημίζει τα προϊόντα της.Οι φωτογραφίες δεν επιτρέπονταν εκτός και αν πλήρωνες άλλα 5 €.

 

ταξίδι στην Π΄ραγα με τα μάτια των παιδιών

Η συνέχεια όμως ήταν αποκαλυπτική……

Αν είστε φαν των LEGO μην παραλείψετε να πάτε. Μπροστά σας θα αντικρίσετε πολιτείες φτιαγμένες από LEGO, τις περισσότερες  σειρές των LEGO θα τις δείτε στημένες μπροστά στα μάτια σας –  σιδηροδρομικοί σταθμοί με τρένα εποχής εν κινήσει,αεροπλάνα, διάσημα κτίρια, αγωνιστικά αυτοκίνητα. STAR TREK ,BATMAN και ένας χώρος που μπορείς να κάτσεις και να παίξεις.

Και αφού καταναλώσαμε τόση ενέργεια έπρεπε να την αναπληρώσουμε.Ταξίδι στην Πράγα -Mε τα μάτια των παιδιών

 

Και πως αλλιώς! Μα τρώγοντας σοκολάτα. Μουσείο σοκολάτας λοιπόν.

Είσοδος 270 κορώνες – περίπου 10,40€ για τους ενήλικες, το τζιτζίκι μπήκε δωρεάν και μπορείς να φας όση σοκολάτα θέλεις. Στο ισόγειο ένα ζαχαροπλαστείο πανέμορφο και ο πάνω όροφος το μουσείο . Σου δείχνει της ιστορία της σοκολάτα από τα κακαόδεντρα πως καταλήγει σε σοκολάτα, τίποτα πολύ ιδιαίτερο. Μπορείς να φτιάξεις και εσείς την δική σου σοκολάτα πληρώνοντας αλλά 7€ περίπου. Προσωπικά δεν το συστήνω να πάτε – δεν αξίζει τα λεφτά του.

 

Και την τελευταία μέρα κάνοντας βόλτα στους εμπορικούς δρόμους της Πράγας πέσαμε πάνω σε μαγαζί με παιχνίδια που πιο πολύ  το λες ονειρούπολη για μικρούς και μεγάλους.Ένας τεράστιος παιδότοπος, πανέμορφα στημένο το μαγαζί. Ένα τεράστιο καρουζέλ στημένο στην μέση του μαγαζιού και μια πίστα για αυτοκίνητα.

ταξίδι στην Πράγα - Με τα μάτια των παιδιών

Tεράστια τσουλήθρα, ζωγραφική,παιχνίδια, χρώματα παντού.

Ταξίδι στην Πράγα - Με τα μάτια των παιδιών

Και όλο αυτό το περπάτημα φέρνει και πείνα. Και πήγαμε να φάμε σε ένα εστιατόριο το οποίο έχει μέσα στημένο ένα ολόκληρο σιδηροδρομικό δίκτυο σε μινιατούρες.Τρένα και σιδηρόδρομοι παντού.

Ταξίδι στην Πράγα - Με τα μάτια των παιδιών

Τα ποτά σας έρχονται στο τραπέζι με τρένο. Απίστευτο.Όλο το μαγαζί είναι διακοσμημένο με σταθμούς τρένων , κάποια τραπέζια του είναι λες και κάθεσαι μέσα σε τρένο. Απλά πανέμορφο!

Ταξίδι στην Πράγα - Με τα μάτια των παιδιών

 

Δυστυχώς το φαγητό τους δεν είναι και το καλύτερο. Κυρίως έχουν πίτσα και κάποια τσέχικα πιάτα.

Υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε με τα παιδιά στην Πράγα. Αυτά τα λίγα προλάβαμε να δούμε εμείς.Δυστυχώς ο παγερός καιρός δεν μας άφησε να δούμε τα πάρκα και τις παιδικές χαρές που υπάρχουν. Καταφέραμε όμως και είδαμε μια άλλη οπτική της πόλης από την μεριά των παιδιών.

Ευκαιρία να  εξερευνήσετε την Πράγα  με τα μάτια των παιδιών.

Σημείωση : Οι τιμές που αναφέρονται έχουν βασιστεί στην ισοτιμία που ίσχυε την συγκεκριμένη περίοδο του ταξιδιού μας , 1 κορώνα = 26 ευρώ

Σας περιμένω και στην σελίδα στο Facebook

error: Content is protected !!