Βιβλιοπαρουσίαση - ο φαντασμένος Γάλλος παπαγάλος- mynewfamily.gr

Βιβλιοπαρουσίαση – Ο φαντασμένος Γάλλος παπαγάλος – mynewfamily.gr

Υπάρχουν βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει μερικά χρόνια πριν αλλά εξακολουθούν να γοητεύουν τους αναγνώστες τους. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το βιβλίο της συγγραφέως Ιωάννας Μπουλντούμη «Ο Φαντασμένος Γάλλος παπαγάλος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Αλλά ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον ήρωα του βιβλίου, τον φαντασμένο παπαγάλο Φρανσουά, από την Γαλλία.

Η Κιβωτός της Εκάλης, είναι ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων όπου ζουν περιμένοντας ιδιοκτήτη αρκετά ζωάκια: Γάτες, σκύλοι, χαμστεράκια, χρυσόψαρα και λαγουδάκια. Μια μέρα ένα νέο ζώο κάνει την εμφάνισή του στο μαγαζί. Ένας παπαγάλος περνάει την πόρτα της Κιβωτού. Τα υπόλοιπα ζώα έσπευσαν να τον καλωσορίσουν, αλλά εκείνος αμέσως τους κράτησε σε απόσταση. Δεν ήταν ίσοι κι όμοιοι. Εκείνος είχε Γαλλική καταγωγή και ανατροφή. Συνεπώς δεν μπορούσε να υπάρξει καμιά σχέση μεταξύ τους.

Είχαν περάσει δυο ολόκληροι μήνες από την άφιξη του παπαγάλου στο κατάστημα και η σχέση  του με τα άλλα ζώα εξακολουθούσε  να είναι παγερή κι  απόμακρη. Ώσπου φτάνει στην Κιβωτό ένας γάτος γεννημένος στην Άγκυρα της Τουρκίας και τότε αλλάζουν όλα.

Θα αποκαλυφτούν μυστικά φοβερά για τον παπαγάλο και τίποτα πια δεν θα μείνει ίδιο!

Η συγγραφέας παρουσιάζει στους μικρούς αναγνώστες της μια ιστορία διασκεδαστική, έξυπνη, με αρκετές δόσεις χιούμορ αλλά και πολλά μηνύματα. Μέσα από τα παθήματα του φαντασμένου Γάλλου παπαγάλου, τα παιδιά μαθαίνουν ότι στη ζωή, η αρετή, η ειλικρίνεια και η ταπεινότητα, παίζουν σπουδαίο ρόλο. Η εικονογράφηση του βιβλίου ταιριάζει απόλυτα με το κείμενο της συγγραφέως και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9+.

Μια πραγματικά απολαυστική ιστορία για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Από τη στιγμή που κατέφτασε ο φαντασμένος Φρανσουά, η Κιβωτός άρχισε…. Να μπάζει νερά. Ο παπαγάλος δεν έχανε ευκαιρία να τους λέει και να τους ξαναλέει πόσο κοσμοπολίτης, καλλιεργημένος, καλομαθημένος και καλοαναθρεμμένος ήταν. Και φυσικά πόσο κατώτεροι  ήταν όλοι οι άλλοι.

Η αφορμή για να…..φάνε εντελώς τα μουστάκια τους ήρθε το βράδυ που η Αστραπή εγκατέλειψε το ράφι της με προορισμό ένα ζωολογικό κήπο της επαρχίας. Το πόσο στενοχωρήθηκαν τα ζώα που θα έχαναν τη φίλη τους δεν λέγεται! Από το πρωί, τα πιατάκια με το φαγητό ήταν ανέγγιχτα. Μόνο ο παπαγάλος φαινόταν  να το διασκεδάζει….

  • Επιτέλους, θα ξεβρομίσει ο τόπος, είπε για δέκατη φορά, δήθεν ότι μονολογούσε.

Ας δούμε  και μερικά πράγματα για την συγγραφέα του βιβλίου

Βιβλιοπαρουσίαση- Ο φανασμένος Γάλλος παπαγάλος - mynewfamily.grΗ ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜΗ μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά. Σπούδασε Επικοινωνία και Διοίκηση

Επιχειρήσεων κι έχει εργαστεί σε πολυεθνικές εταιρείες και κοινωνικούς φορείς, αλλά και ως ελεύθερη επαγγελματίας. Αυτό που της αρέσει όμως πραγματικά είναι να διαβάζει και να γράφει∙ επίσης, να μιλάει με τα παιδιά ή απλώς να τα ακούει. Γι’ αυτό κι από το 1999 γράφει στην παιδική εφημερίδα Ερευνητές της Καθημερινής. Παράλληλα, αρθρογραφεί και στο περιοδικό Παράθυρο στην Εκπαίδευση του Παιδιού. Όνειρό της είναι κάποια μέρα να ασχολείται μόνο με το γράψιμο. Και τότε, όπως λέει, θα είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο! Το Δεκέμβριο του 2009 κέρδισε το Β΄ Βραβείο Παραμυθιού από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Το ΒΑΡΕΜΑΡΕΣΤΑΝ τιμήθηκε με τον Έπαινο Γυναικείας Λογοτεχνίας το 2012.

Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν, επίσης, τα βιβλία της ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, Ο ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΣ ΓΑΛΛΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ, ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΣΕΛΟΚ ΤΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ 2 – ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ, ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΣΕΛΟΚ ΤΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ 1 – ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ! και Ο ΟΝΕΙΡΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ, που τιμήθηκε το 2011 με το Β΄ Βραβείο Παιδικού Μυθιστορήματος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου.

 

Σας περιμένω στο Facebook και στο Instagram

error: Content is protected !!