Βιβλιοπαρουσίαση - Η μάγισσα Χρωματούσα

Βιβλιοπαρουσίαση- Η μάγισσα Χρωματούσα

Εσείς γνωρίζετε τη μάγισσα Χρωματούσα;  Αν νομίζετε ότι είναι μια συνηθισμένη μάγισσα με μαύρο καπέλο και μύτη γαμψή, κάνετε λάθος!Δεν κρατάει σκούπα στα χέρια της αλλά πινέλο. Δεν κάνει ξόρκια με πόδια βατράχων νυχτερίδες και αράχνες.

Η δική μας μάγισσα είναι διαφορετική.  Για βοηθό, έχει μια γάτα κόκκινη και όχι μαύρη όπως οι συνηθισμένες μάγισσες.

Η Χρωματούσα έχει ένα όνειρο. Όχι, δεν θέλει να γίνει η καλύτερη μάγισσα στο κόσμο κάνοντας τα καλύτερα μαγικά. Θέλει πολύ να γίνει ζωγράφος και τα έργα της να βρίσκονται σε μουσεία και γκαλερί. Μέχρι να πραγματοποιήσει το όνειρό της, φρεσκάρει τα χρώματα από όσα πράγματα έχουν ξεθωριάσει, ενώ το βράδυ, μπαίνει στα παραμύθια και δίνει ζωντάνια στα χρώματα που έχουν χάσει τη λάμψη τους.

Υπάρχει όμως κι ένας άλλος μάγος με το όνομα «Αταίριαστος». Αυτός πάλι, είναι ένας μάγος με μύτη μακριά, χέρια και πόδια μακριά, ενώ το αγαπημένο του χρώμα είναι το μαύρο.

Τι θα συμβεί όταν η Χρωματούσα συναντήσει τον Αταίριαστο;  Τι μαγικά θα κάνει; Πως θα είναι η φύση μετά τα μαγικά του Αταίριαστου; Γιατί ένα μικρό αστέρι ακολουθεί συνεχώς τον Αταίριαστο;

Όλες τις απαντήσεις, θα τις βρείτε διαβάζοντας το βιβλίο της Ελένης Μπετεινάκη «Η μάγισσα Χρωματούσα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ σε εικονογράφηση του GrahamHodgetts.

Mια όμορφη ιστορία που εξάπτει τη φαντασία των μικρών αναγνωστών. Ένα βιβλίο για τη φιλία, την αγάπη, την καλοσύνη. Διαβάστε το βιβλίο και απολαύστε ένα υπέροχο ταξίδι στο κόσμο των παραμυθιών.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Χρωματούσα είναι μια μάγισσα.
Μια μάγισσα διαφορετική.
Δεν φοράει μαύρα ρούχα, δεν έχει γαμψή μύτη,
δεν μένει σε πύργο, δεν της αρέσουν τα μαγικά ξόρκια με βατραχοπόδαρα, νυχτερίδες και αράχνες. Αγαπάει πολύ όλα τα χρώματα,
ακόμα και το μαύρο ή το γκρι.
Μαζί με τη γάτα της, την Καμέλια, τρυπώνουν μέσα στα παραμύθια και δίνουν ζωντάνια
σε χρώματα και πράγματα.
Μόνο που ο Μάγος Αταίριαστος έχει άλλα σχέδια
για τη μικρή μάγισσα..

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Χρωματούσα έχει ακούσει από τη γιαγιά της πολλές ιστορίες για τον αλλόκοτο μάγο Αταίριαστο! Αυτός λατρεύει το σκοτάδι και πολλές φορές κάνει τη ζωή των άλλων μαγισσών δύσκολη, μιας και το μόνο χάρισμα που έχει είναι να καταστρέφει τα σχέδια και τα έργα τους. Τα αγαπημένα του χρώματα είναι το μαύρο και το γκρι. Εμφανίζεται πάντα  όταν δεν τον βλέπει κανείς και δημιουργεί προβλήματα.

 

Η παρουσίαση είναι της Αγγελίνας Παπαθανασίου

 

Σας περιμένω και στη σελίδα στο Facebook

error: Content is protected !!