Βιβλιοπαρουσίαση - Το ρολόϊ του Αϊ Βασίλη

Βιβλιοπαρουσίαση – Το ρολόϊ του Αϊ Βασίλη – Βασιλική Μαύρου

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και δεν θα μπορούσα να μη παρουσιάσω ένα βιβλίο αφιερωμένο στην ωραιότερη γιορτή του χρόνου.

Το βιβλίο που κρατάω στα χέρια μου, κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από τις εκδόσεις Σαΐτης. Πρόκειται για ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι της συγγραφέως Βασιλικής Μαύρου.

«Το ρολόι του ΑΪ Βασίλη» σε εικονογράφηση Ρένιας Μεταλληνού.

Στο χωριό του Αϊ Βασίλη, οι προετοιμασίες για να φτιαχτούν και να τυλιχτούν τα δώρα των παιδιών, συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό. Όμως, ο Άγιος Βασίλης νιώθει ότι έχουν μείνει πίσω και δεν θα προλάβουν να είναι έτοιμοι την Πρωτοχρονιά.  Μαθαίνει λοιπόν ότι τα ξωτικά δεν εργάζονται με όρεξη εξαιτίας του Τάγκ. Ο Τάγκ, το ξωτικό, που είναι υπεύθυνο για το ρολόι που σταματάει το χρόνο και προλαβαίνει ο αγαπημένος Άγιος  να δώσει τα δώρα στα  παιδιά σε μια νύχτα, μιλάει στα υπόλοιπα ξωτικά άσχημα. Τα υποτιμά, γιατί θεωρεί τη δική του δουλειά σπουδαιότερη.

Έτσι, ο Άγιος Βασίλης για να του δείξει το λάθος που κάνει, απαλλάσσει τον Τάγκ από τα καθήκοντά του και του ζητά να βοηθήσει τα υπόλοιπα ξωτικά. Ο Τάγκ δεν δέχεται, θεωρεί υποτιμητικό να γίνει όμοιος με τα υπόλοιπα ξωτικά. Αποφασίζει να ανακαλύψει το μυστικό του ρολογιού στους Καλικάντζαρους και να τους πει για το πως προλαβαίνει ο Άγιος Βασίλης να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά.

Τι θα συμβεί λοιπόν μετά την αποκάλυψη του μυστικού; Θα καταφέρουν οι Καλικάντζαροι να καταστρέψουν την Πρωτοχρονιά των παιδιών; Πως θα αισθανθεί ο Τάγκ; Θα καταλάβει το λάθος του;

Μια όμορφη ιστορία με δράση και υπέροχα μηνύματα. Τα παιδιά, μέσα από τη μυθοπλασία, μαθαίνουν για την αξία της αγάπης, της συνεργασίας, της πίστης και της συγχώρεσης. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5+.

Είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι που θα το διαβάσουν, θα απολαύσουν τη περιπέτεια του Τάγκ. Θα  μάθουν όμως  και το μεγάλο μυστικό του Άγιου Βασίλη, που απασχολεί όλο το κόσμο. Πως καταφέρνει να μοιράσει τόσα δώρα μέσα σε μια νύχτα;

Αν θέλετε να σας αποκαλυφτεί το μυστικό δεν έχετε παρά να διαβάσετε το όμορφο αυτό βιβλίο και να ζήσετε την μαγεία των Χριστουγέννων!

Η παραπάνω παρουσίαση είναι της Αγγελίνας Παπαθανασίου

error: Content is protected !!