Τρία χρόνια μετά

Πλησιάζουν οι μέρες . Τρία χρόνια μετά από εκείνο το μοιραίο ξημέρωμα που έμελλε να μου ανατρέψει όχι απλώς την ζωή μου αλλά και τα όνειρα μου, την ίδια μου την ύπαρξη. Μαύρη επέτειος .

Τρία χρόνια που που με έκαναν να βρω τον πάτο , να δοκιμαστούν οι αντοχές μου , να συγκρουστώ με ανθρώπους και αντιλήψεις , να απομακρύνω πρόσωπα , να συμβιβαστώ αρκετές φορές ,να γνωρίσω έναν άλλο εαυτό μου και τελικά να τον εκτιμήσω και  να τον αγαπήσω για αυτό που είναι.Και όλα αυτά με πολύ φόβο που ακόμα και σήμερα δεν τον έχω ξεπεράσει. Έναν φόβο για το αύριο , για το τι μπορεί να συμβεί από στιγμή σε στιγμή,για το αναπάντεχο.

Ένα γεγονός  τόσο μοιραίο και τόσο έξω από τις σκέψεις και από την ζωή μας. Που όμως είναι συνυφασμένο με την ίδια την ζωή. Χωρίς την ζωή δεν υπάρχει θάνατος  και χωρίς τον θάνατο δεν υπάρχει ζωή. Η αρχή και το τέλος.

Ένα τόσο μαύρο γεγονός – στο μυαλό όλων μας ο θάνατος έχει μαύρο χρώμα- που με διέλυσε αλλά τελικά μπόρεσα και μάζεψα τα κομμάτια μου και προσθέτοντας και νέα  βγήκε ένας νέος άνθρωπος  Όχι πολύ διαφορετικός από τον προηγούμενο αλλά με περισσότερες εμπειρίες και ίσως και περισσότερες προσδοκίες από εμένα και από τους γύρω μου.

Ναι ο θάνατος είναι μια εμπειρία. Πολύ σκληρή και μοναχική. Το περνάς μόνος σου,ολομόναχος.Δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Αλλά κάποια στιγμή όλα αρχίζουν και ηρεμούν .

Έχει φτάσει εκείνη η στιγμή που περιμένεις καιρό να αισθανθείς , να το πεις και να είναι και πραγματικότητα. Και θέλεις να το φωνάξεις . 

ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ

Αν και πάλι υπάρχει ο φόβος μήπως υπάρξουν πισωγυρίσματα γιατί και άλλες φορές θεωρούσα ότι ήμουν καλά αλλά τελικά ήταν η ψευδαίσθηση που είχα δημιουργήσει εγώ γιατί ήθελα να προχωρήσω, να ζήσω. Να φύγω μακριά από αυτό το γεγονός.

Ένα βιβλίο έκλεισε. Ένα κομμάτι της ζωής μου που με στιγμάτισε και θα συνεχίσει να υπάρχει μέσα μου ,έλαβε τέλος οριστικά. Τώρα μπορώ να το πω και να το υποστηρίξω.
Ώρα για νέο ξεκίνημα, για ένα νέο βιβλίο.

Ο θάνατος είναι ένα τέλος . Αλλά μετά το τέλος μπορεί να υπάρξει και μια νέα αρχή. Μια νέα ζωή.

Αρέσει σε %d bloggers: